Laksemousse opskrift - Laksemousse med varmrøget laks
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Laksemousse

Opskrift på den lækreste laksemousse med varmrøget laks og peberrod. Denne laksemousse er så skøn og nem at lave. Den består af varmrøget laks, creme fraiche, sennep og peberrod, så det er meget simpelt at gå til. 

Jeg synes ikke, at peberroden smager meget igennem, men det giver selvsagt en mild styrke til retten. Du kan derfor godt undlade at komme det i, hvis du helst vil undgå det. Denne laksemousse opskrift smager også skønt uden.

Når jeg laver en ret som denne, og der er creme fraiche i, så bruger jeg ofte en creme fraiche med 18%. Den giver en dejlig god smag, uden at det bliver alt for fedt, Du kan dog helt selv bestemme, hvilken en creme fraiche du vil bruge til den.

Laksemousse med varmrøget laks

Jeg bruger altid varmrøget laks til denne her laksemousse opskrift, da den har en særlig smag og ikke mindst konsistens. Modsat koldrøget laks så er varmrøget laks meget mere løs i teksturen, og den egner sig derfor meget til en god pålægssalat. 

Du kan bare købe en helt almindelig pakke med varmrøget laks i dit supermarked. Der kan man enten få dem i pakker af 125 g eller 250 g. Du behøver med andre ord ikke at bruge penge på at gå til fiskehandleren, hvis du gerne vil gøre det mere prisvenligt. 

Du skal derfor helst bruge varmrøget laks til opskriften, da det er en stor del af opskriften. Vælger du i stedet for koldrøget laks, så giver det en helt anden smag og konsistens i retten.

Forret med laks

Laks er ofte noget, vi ser brugt til forretter, og det er fordi, at den er så let og lækker. Det er næsten en sikker vinder at lave en forret med laks, da man med simple ingredienser kan gøre det lækkert.

Du behøver ikke kun at lave forret med laks, når du laver denne laksemousse opskrift. Du kan også godt bruge laksemoussen i en sandwich, komme klatter af den i en salat, bruge den som tilbehør til tapas eller som en del af canapeer til nytårsaften.

I det her tilfælde har jeg serveret laksemoussen med hjemmebagte sprøde rugbrødschips.  Laksemoussen kan også serveres på hjemmebagte blinis pyntet med dild, citron og hakket rødløg. Begge dele er meget simple at lave, men de smager simpelthen så friskt og lækkert!

Laksemousse

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 5 min.
Tilberedning 5 min.
I alt 10 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Laksemousse

Rør laksen sammen med creme fraiche og sennep. Tilsæt peberrod, peber og smag til med salt og citronsaft. Drys frisk dild udover og opbevar laksemoussen på køl indtil servering eller server den med det samme. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar