Kanelgifler - Opskrift på de bedste saftige og snaskede kanelgifler
Opskrifter Livsstil Shop

Kanelgifler

Kanelgifler – Opskrift på de bedste hjemmebagte saftige og snaskede kanelgifler. Kanelgifler er noget af det bedste der findes, og jeg tænker, at vi alle kender kanelgiflerne i den røde pose fra Pågen. Jeg elsker kanelgifler, og det er ret nemt at bage kanelgifler selv, eller det vil sige, det er lidt af en gåde at få kanelgiflerne til at stå lige og ikke vælte under bagningen. Jeg tror nu, at jeg har fundet ud af, hvordan det, forhåbentligt, kan undgås. Det gør jo heldigvis ikke noget, hvordan kanelgiflerne ser ud, for de smager jo heldigvis stadig godt. Nyd kanelgiflerne lune eller afkølede. De er perfekte til eftermiddagskaffen eller aftenkaffen, til skovtur eller som en lille lækker snack. Kanelgiflerne kan sagtens fryses ned. Rigtig god fornøjelse!

Tips til kanelgifler

– Undgå at fylde for meget remonce i dine kanelgifler, så kanelgiflerne ikke sejler i en sø af remonce under bagning.

– Tilsæt kartoffelmel til remoncen, så undgår du i hvert fald ovenstående.

– Sæt en tandstik i kanelgiflerne under bagningen, så holder de på formen og undgår at vælte.

Prøv også min opskrift på de bedste kanelsnegle, kanelsnegle med kagecreme, pull-apart kanelbrød eller kanelsnurrer med æble og marcipan.

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Kanelgifler

Sødt bagværk til 8-10 personer
Forberedelse 1 t. 30 min. / Tilberedning 30 min. / I alt + 2 t.
Ingredienser

Kanelgifler (ca. 40 stk.)

Dej

35 g gær

3 dl sødmælk, lunken

1 spsk sukker

½ tsk kardemomme

1 dl creme fraiche, skyr eller græskyoghurt

1 æg

150 g smør, stuetemperatur

½ tsk salt

ca. 650 g hvedemel

Remoncen

175 g smør, stuetemperatur

2-3 spsk. stødt kanel

50 g sukker

100 g brun farin

1 spsk. kartoffelmel

 

1 sammenpisket æg til pensling

Fremgangsmåde

Dej

Opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine. Når det er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt sukker, kardemomme, creme fraiche og æg rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet, sammen med salt, og ælt dejen på maskinen. Tilsæt smørret lidt ad gangen. Tilsæt derefter resten af melet indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt. Det tager ca. 5-10 minutter, afhængig af hvor kraftig din røremaskine er. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et fugtigt viskestykke.

Remoncen

Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil til side, til det skal bruges.

Sådan laver du kanelgifler

Drys lidt mel på bordet. Del dejen i to lige store dele og rul hver del ud til en rektangel på ca. 20×60 cm. Smør halvdelen af remoncen ud på dejen, undlad at smøre remoncen ud på et stykke af det øverste dej, se billeder. Fold det øverste stykke dej indover remoncen og fold videre til en flad lang “pølse”. Skær pølsen ud i 20 lige store stykker. Placer hvert stykke på 1-2 bageplader med bagepapir. Fortsæt med den sidste del dej.

Lad kanelgiflerne efterhæve i 30 minutter.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Pensl kanelgiflerne med sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen i ca. 15-18 minutter afhængig af hvor godt din ovn varmer. De skal være let gyldne og remoncen skal være, nærmest, karamelliseret. Lad kanelgiflerne afkøle og nyd dem. Velbekomme!

Bedøm denne ret

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.