Opskrifter Livsstil

Kanelbrød

Svampet, lunt og lækkert kanelbrød, som trækkes fra hinanden, det er der ikke noget der slår. Dette kanelbrød eller pull-apart brød bagte jeg i dag, da jeg fik besøg af en veninde. Det smagte så skønt og selvfølgelig skal I have opskriften på det. Jeg har lavet et andet brød der minder om det, bare med ost, hvidløg og persille, se opskrift her. Der findes mange andre opskrifter på brød og snegle med kanel her på bloggen, bl.a. disse kanelsnegle med kagecreme. Rigtig god fornøjelse!

 

Kanelbrød

Kanelbrød til 6-8 personer
Forberedelse 1 t. 10 min. / Tilberedning 35 min. / I alt 2 t.
Ingredienser

Dej

50 g gær

2 dl sødmælk, lunken

2 æg

100 g smør, stuetemperatur

½ tsk salt

1 spsk sukker

½ tsk kardemomme

ca. 500 g mel

1 sammenpisket æg til pensling

Remonce

200 g smør, stuetemperatur

150 g brun farin

2 spsk. stødt kanel

Fremgangsmåde

Dej

Start med at opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine. Når det er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt salt, sukker, æg, smør og kardemomme og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen på maskinen. Tilsæt derefter melet indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et viskestykke.

Remonce

Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil til side, til det skal bruges.

Sådan samler du brødet:

Tænd ovnen på 185 C varmluft.

Rul dejen ud i en rektangel på et meldrysset bord. Smør remoncen ud på hele dejen. Skær dejen ud i 3 lige brede strimler og læg dem ovenpå hinanden, så du får en dejstrimmel i 3 lag med fyld øverst. Skær denne dejstrimmel ud i firkanter, som passer med den korte led i en stor brødform (3 liter). Stil dejfirkanterne op ved siden af hinanden i formen, til den er fyldt helt ud. Lad brødet hæve i ca. 30 minutter under et viskestykke. Pensl brødet med et sammenpisket æg og bag brødet i ovnen i ca. 30-35 minutter  til det er gennembagt. Tag evt. brødet ud af formen og bag det lidt længere, hvis det ikke har fået nok i bunden. Spis brødet, mens det er lunt og nybagt – så er det allerbedst. Velbekomme!

hvis du vil have glasur på brødet, så kan du røre flormelis og kogende vand sammen til en glasur. Dryp glasuren over det lune kanelbrød.

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.