Kanelgifler - Opskrift på de bedste saftige og snaskede kanelgifler
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Kanelgifler

Kanelgifler – Opskrift på de bedste hjemmebagte saftige og snaskede kanelgifler. Kanelgifler er noget af det bedste der findes, og jeg tænker, at vi alle kender kanelgiflerne i den røde pose fra Pågen. Jeg elsker kanelgifler, og det er ret nemt at bage kanelgifler selv, eller det vil sige, det er lidt af en gåde at få kanelgiflerne til at stå lige og ikke vælte under bagningen. Jeg tror nu, at jeg har fundet ud af, hvordan det, forhåbentligt, kan undgås. Det gør jo heldigvis ikke noget, hvordan kanelgiflerne ser ud, for de smager jo heldigvis stadig godt. Nyd kanelgiflerne lune eller afkølede. De er perfekte til eftermiddagskaffen eller aftenkaffen, til skovtur eller som en lille lækker snack. Kanelgiflerne kan sagtens fryses ned. Rigtig god fornøjelse!

Tips til kanelgifler

– Undgå at fylde for meget remonce i dine kanelgifler, så kanelgiflerne ikke sejler i en sø af remonce under bagning.

– Tilsæt kartoffelmel til remoncen, så undgår du i hvert fald ovenstående.

– Sæt en tandstik i kanelgiflerne under bagningen, så holder de på formen og undgår at vælte.

Prøv også min opskrift på de bedste kanelsnegle, kanelsnegle med kagecreme, pull-apart kanelbrød eller kanelsnurrer med æble og marcipan.

Kanelgifler

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 1 t. 30 min.
Tilberedning 30 min.
I alt + 2 t.

Ingredienser

Dej
Remonce
Derudover

Fremgangsmåde

Dej

Opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine. Når det er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt sukker, kardemomme, creme fraiche og æg rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet, sammen med salt, og ælt dejen på maskinen. Tilsæt smørret lidt ad gangen. T

ilsæt derefter resten af melet indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt.

Det tager ca. 5-10 minutter, afhængig af hvor kraftig din røremaskine er. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et fugtigt viskestykke.

Remoncen

Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil til side, til det skal bruges.

Sådan laver du kanelgifler

Drys lidt mel på bordet. Del dejen i to lige store dele og rul hver del ud til en rektangel på ca. 20×60 cm.

Smør halvdelen af remoncen ud på dejen, undlad at smøre remoncen ud på et stykke af det øverste dej, se billeder. Fold det øverste stykke dej indover remoncen og fold videre til en flad lang “pølse”.

Skær pølsen ud i 20 lige store stykker. Placer hvert stykke på 1-2 bageplader med bagepapir. Fortsæt med den sidste del dej.

Lad kanelgiflerne efterhæve i 30 minutter.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Pensl kanelgiflerne med sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen i ca. 15-18 minutter afhængig af hvor godt din ovn varmer.

De skal være let gyldne og remoncen skal være, nærmest, karamelliseret. Lad kanelgiflerne afkøle og nyd dem. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

4 kommentarer

Skriv en kommentar