Kandiserede citronskiver - Hjemmelavede kandiserede citronskiver
Opskrifter Livsstil Shop

Kandiserede citronskiver

Kandiserede citronskiver – Opskrift på hjemmelavede nemme kandiserede citronskiver kogt i sukkerlage og vendt i sukker. Det er super nemt at lave kandiserede citronskiver selv og de smager virkelig godt. Det kræver faktisk kun 3 ingredienser: Citroner, vand og sukker. Smagen er syrlig, sød og bitter og selve konsistensen minder lidt om vingummi. De kandiserede citronskiver kan bruges til mange ting, bl.a. som pynt på kager eller de kan finthakkes og vendes i en kagedej. Jeg har brugt dem som pynt på denne citronkage, hvor jeg i stedet for frosting, blot lavede en citronglasur, og så skiver af de kandiserede citronskiver på som pynt.

Opbevar de kandiserede citronskiver i en lufttæt beholder i køleskabet, hvor de kan holde sig i op til 1 måned.

Prøv også min opskrift på kandiserede appelsinskaller, som er perfekte at dyppe i mørk chokolade. Rigtig god fornøjelse!

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Pynt, til 4-6 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 1 t. / I alt + 12 t.
Ingredienser

Kandiserede citronskiver

4 øko citroner, skåret i skiver

200 g sukker

4 dl vand

Ekstra sukker til at vende de færdige citronskiver i

 

Fremgangsmåde

Kandiserede citronskiver

Skyl citronerne grundigt og skær citronerne i skiver.

Kog sukker og vand op i en bred gryde til sukkeret er opløst. Skru ned på middelvarme og tilsæt citronskiverne. Sukkerlagen må gerne boble lidt, men det skal ikke koge for voldsomt. Læg låg på gryden og kog citronskiverne i 1 time. Vend citronskiverne et par gange undervejs, så de alle bliver helt gennemsigtige tilsidst.

Fisk citronskiverne op fra lagen og placer dem på en rist, hvor de skal tørre i 24 timer ved stuetemp. Når citronskiverne er tørre vendes de i sukker og er klar til at serveres.

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.