Kandiserede citronskiver - Hjemmelavede kandiserede citronskiver
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Kandiserede citronskiver

Kandiserede citronskiver – Opskrift på hjemmelavede nemme kandiserede citronskiver kogt i sukkerlage og vendt i sukker. Det er super nemt at lave kandiserede citronskiver selv og de smager virkelig godt. Det kræver faktisk kun 3 ingredienser: Citroner, vand og sukker. Smagen er syrlig, sød og bitter og selve konsistensen minder lidt om vingummi. De kandiserede citronskiver kan bruges til mange ting, bl.a. som pynt på kager eller de kan finthakkes og vendes i en kagedej. Jeg har brugt dem som pynt på denne citronkage, hvor jeg i stedet for frosting, blot lavede en citronglasur, og så skiver af de kandiserede citronskiver på som pynt.

Opbevar de kandiserede citronskiver i en lufttæt beholder i køleskabet, hvor de kan holde sig i op til 1 måned.

Prøv også min opskrift på kandiserede appelsinskaller, som er perfekte at dyppe i mørk chokolade. Rigtig god fornøjelse!

Kandiserede citronskiver

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 1 t.
I alt + 12 t.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Kandiserede citronskiver

Skyl citronerne grundigt og skær citronerne i skiver.

Kog sukker og vand op i en bred gryde til sukkeret er opløst. Skru ned på middelvarme og tilsæt citronskiverne. Sukkerlagen må gerne boble lidt, men det skal ikke koge for voldsomt. Læg låg på gryden og kog citronskiverne i 1 time.

Vend citronskiverne et par gange undervejs, så de alle bliver helt gennemsigtige tilsidst.

Fisk citronskiverne op fra lagen og placer dem på en rist, hvor de skal tørre i 24 timer ved stuetemp. Når citronskiverne er tørre vendes de i sukker og er klar til at serveres.

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar