Julefrikadeller – Opskrift på saftige og smagfulde julefrikadeller med julekrydderier. Disse julede frikadeller har en dejlig krydret smag fra julekrydderier. Der er bl.a. allehånde, nellike og kardemomme i farsen. Farsen røres sammen og sættes på køl i min. 1 time, men den kan sagtens stå i et par timer, så den kan trække smag fra krydderierne. Herefter formes farsen til frikadeller, som steges i rigeligt smør på en pande. Julefrikadellerne kan serveres til julefrokoster med f.eks. denne rødkålssalat med saltmandler og æbler.
Frikadellerne kan sagtens laves i en airfryer også. Du sparer en del fedtstof ved at lave frikadeller i airfryer, og jeg synes selv, at de bliver saftige og lækre.
Jeg har faktisk en hel kategori med forskellige deller, som du også kan komme i f.eks. et lækkert pitabrød. Frikadellerne er super gode at fryse ned, så kan der tages lidt op ad gangen afhængig af, hvor mange man skal bruge. Rigtig god fornøjelse!
Julefrikadeller
Ingredienser
Fremgangsmåde
Rør farsen med salt og lad det stå i 10 min. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør farsen til den er sammenhængende. Stil farsen på køl i 1 time, men gerne et par timer.
Varm en pande op med godt med smør. Form farsen til ca. 20 stk. frikadeller og steg dem på panden i ca. 5-6 min. på hver side eller indtil har taget farve. Server. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar