Cheesecake med jordbær - Opskrift på den lækreste, bløde cheesecake

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Jordbærcheesecake

Det her er den lækreste, cremede cheesecake med jordbær. En skøn og frisk cheesecake med en dejlig sød smag af jordbær. Denne kage bringer mig tilbage til barndommen og de små jordbærispinde, min mormor og morfar altid serverede for mine søskende og mig.  Helt bløde og cremede i konsistensen, præcis som denne cheesecake. Rigtig god fornøjelse!

 

Tip: Brug gerne friske, danske jordbær. Laver du kagen uden for jordbærsæson, så kan de frosne også sagtens bruges.

 

Variationer af cheesecake
Jeg elsker cheesecakes, og her på bloggen har jeg efterhånden delt en masse opskrifter på den lækre kage. Cheesecakes kan både laves som kage i en form, men kan også serveres i glas og portionsanrettes. Prøv min limecheesecake, hindbærcheesecake i glas eller denne Ferreo Rocher cheesecake, som er en rigtig chokoladebombe. Denne Tiramisu cheesecake er også et kæmpe hit.

Jordbærcheesecake

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning + 3 t.
I alt + 4 t.

Ingredienser

Kiksebund
Jordbærostecreme
Derudover

Fremgangsmåde

Kiksebund

Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fintmalede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en springform (uden bund og placeret på det fad, kagen skal serveres på) beklædt med kageplast i kanten (min form er 23 cm i diameter). Pres massen godt ned i bunden, lidt opad siderne og sæt formen i køleskabet, mens du laver jordbærostecremen.

Jordbærostecreme

Læg husblas i blød i koldt vand i 20 minutter. Kog jordbær, sukker, limesaft og -skal og vanilje op en lille gryde ved middelvarme. Kog det sammen, indtil jordbærrene er kogt ud. Blend det med en stavblender, smelt husblassen i jordbærmassen og lad det afkøle.

Pisk flødeost, creme fraiche og flormelis sammen til en lind ostecreme. Bland lidt af ostecremen i den lune jordbærmasse af nogle omgange, indtil det har samme temperatur. Hæld herefter hele blandingen op i resten af ostecremen og vend det godt rundt. Pisk fløden til skum og vend den sammen med ostecremen. Hæld jordbærostecremen på kiksebunden og stil den på køl i mindst 3 timer, men allerhelst natten over.

Befri kagen fra form og kageplast og pynt den med flødeskum og friske jordbær. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar