Jordbærcheesecake – den lækreste cremede cheesecake med jordbær. En skøn og frisk cheesecake med en dejlig sød smag fra jordbær. Da jeg smagte den første bid af denne kage, blev jeg sendt direkte tilbage til barndommen og de små jordbærispinde min mormor og morfar altid havde i fryseren, når mine søskende og jeg kom på besøg. Helt bløde og cremede i konsistensen, præcis som denne cheesecake. Brug gerne friske danske jordbær, men hvis du laver denne kage uden for jordbærsæsonen, så kan de frosne også sagtens bruges.
Jeg elsker cheesecakes. De kan laves med alverdens smage, og her på bloggen har jeg efterhånden delt en masse opskrifter på den lækre kage. Cheesecakes kan både laves, som jeg har gjort her, som en kage i en form, men kan også serveres i glas og portionsanrettes. Prøv min limecheesecake, hindbærcheesecake i glas eller denne Ferreo Rocher cheesecake, som er en rigtig chokoladebombe. Denne Tiramisu cheesecake er også et kæmpe hit. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Kiksebund
300 g Digestive
150 g smør, smeltet
Jordbærostecreme
6 blade husblas
500 g jordbær, frosne eller friske
100 g sukker
Saft og skal af 1 lime
Kornene fra 1 vaniljestang eller 1 spsk. vaniljepasta
400 g Philadelphia eller en anden neutral flødeost
50 g creme fraiche 18 %
50 g flormelis
½ l piskefløde
Derudover
Friske jordbær til pynt
Flødeskum
Fremgangsmåde
Kiksebund
Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en springform (uden bund og placeret på det fad kagen skal serveres på) beklædt med kageplast i kanten (min form er 23 cm i diameter). Pres massen godt ned i bunden og lidt opad siderne, og sæt formen i køleskabet, imens du laver jordbærostecreme.
Jordbærostecreme
Læg husblas i blød koldt vand i 20 minutter. Kog jordbær, sukker, limesaft og skal og vanilje op en lille gryde ved middelvarme. Kog det sammen indtil jordbærrene er kogt ud. Blend det med en stavblender og smelt husblassen i jordbærmassen og lad det afkøle.
Pisk flødeost, creme fraiche og flormelis sammen til en lind ostecreme. Bland lidt af ostecremen i den lune jordbærmasse af nogle omgange indtil det har samme temperatur. Hæld herefter hele blandingen op i resten af ostecremen og vend det godt rundt. Pisk fløden til skum og vend den sammen med ostecremen. Hæld jordbærostecremen på kiksebunden og stil den på køl i mindst 3 timer, men allerhelst natten over.
Befri kagen fra form og kageplast og pynt den med flødeskum og friske jordbær. Velbekomme!