Cheesecake med jordbær - Opskrift på den lækreste, bløde cheesecake
Opskrifter Livsstil Shop

Jordbærcheesecake

Det her er den lækreste, cremede cheesecake med jordbær. En skøn og frisk cheesecake med en dejlig sød smag af jordbær. Denne kage bringer mig tilbage til barndommen og de små jordbærispinde, min mormor og morfar altid serverede for mine søskende og mig.  Helt bløde og cremede i konsistensen, præcis som denne cheesecake. Rigtig god fornøjelse!

 

Tip: Brug gerne friske, danske jordbær. Laver du kagen uden for jordbærsæson, så kan de frosne også sagtens bruges.

 

Variationer af cheesecake
Jeg elsker cheesecakes, og her på bloggen har jeg efterhånden delt en masse opskrifter på den lækre kage. Cheesecakes kan både laves som kage i en form, men kan også serveres i glas og portionsanrettes. Prøv min limecheesecake, hindbærcheesecake i glas eller denne Ferreo Rocher cheesecake, som er en rigtig chokoladebombe. Denne Tiramisu cheesecake er også et kæmpe hit.

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Cheesecake til 10-12 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning + 3 t. / I alt + 4 t.
Ingredienser

Kiksebund

300 g Digestive

150 g smør, smeltet

Jordbærostecreme

6 blade husblas

500 g jordbær, frosne eller friske

100 g sukker

Saft og skal af 1 lime

Kornene fra 1 vaniljestang eller 1 spsk. vaniljepasta

400 g Philadelphia eller en anden neutral flødeost

50 g creme fraiche 18 %

50 g flormelis

½ l piskefløde

Derudover

Friske jordbær til pynt

Flødeskum

Fremgangsmåde

Kiksebund

Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fintmalede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en springform (uden bund og placeret på det fad, kagen skal serveres på) beklædt med kageplast i kanten (min form er 23 cm i diameter). Pres massen godt ned i bunden, lidt opad siderne og sæt formen i køleskabet, mens du laver jordbærostecremen.

Jordbærostecreme

Læg husblas i blød i koldt vand i 20 minutter. Kog jordbær, sukker, limesaft og -skal og vanilje op en lille gryde ved middelvarme. Kog det sammen, indtil jordbærrene er kogt ud. Blend det med en stavblender, smelt husblassen i jordbærmassen og lad det afkøle.

Pisk flødeost, creme fraiche og flormelis sammen til en lind ostecreme. Bland lidt af ostecremen i den lune jordbærmasse af nogle omgange, indtil det har samme temperatur. Hæld herefter hele blandingen op i resten af ostecremen og vend det godt rundt. Pisk fløden til skum og vend den sammen med ostecremen. Hæld jordbærostecremen på kiksebunden og stil den på køl i mindst 3 timer, men allerhelst natten over.

Befri kagen fra form og kageplast og pynt den med flødeskum og friske jordbær. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.