I har været så vilde med min Daim cheesecake, så jeg tænkte at I skulle forkæles med endnu en cheesecake opskrift! Denne gang er det med Maltesers og Nutella – perfekt kombination. Her kommer opskriften:
Ingredienser
Kiksebund:
250 g Digestive kiks
1/2 pose Maltesers
120 g smør, smeltet
Flødeostecreme:
400 g Philadelphia eller en anden neutral flødeost
4 spsk. Nutella
100 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
5 dl piskefløde
1/2 pose Maltesers, hakkede
Toppings:
1 pose Maltesers
Fremgangsmåde
Kiksebund:
Hak kiksene og maltesers i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en springform beklædt med bagepapir i bunden (min form er 23 cm i diameter). Pres massen godt ned i bunden, og sæt formen i køleskabet, imens du laver ostecremen.
Flødeostecreme:
Pisk flødeost, vaniljesukker, flormelis og nutella i en skål. Pisk fløden til skum i en anden skål. Vend flødeskummet i ostecremen og rør de hakkede Maltesers i. Beklæd indersiden af springformen med kageplast og fordel flødeostecremen ud på kiksebunden. Stil kagen på køl i 4 timer eller natten over.
Befri kagen fra springformen og kageplasten. Pynt kagen med Maltesers. Velbekomme!
Hvor mange gram er posen med Maltesers?
Jeg mener, at der er 135 g i sådan en pose 🙂
Skal fløden piskes inden eller skal den piskes samtidig med de nævnte ingredienser? 🙂
Hej og tak for din besked. Fløden piskes i en skål ved siden af og vendes herefter i de øvrige ingredienser. Håber det giver mening 🙂 Kh Frederikke
Hvor mange personer er kagen til? Vil prøve at lave den til nytår? ?
Hvor skønt! Der er til ca. 10-12 personer 🙂 God fornøjelse og godt nytår! Kh Frederikke
Er der andre muligheder hvis man ikke har noget kageplast? Kan man undvære det, eller bruge film eller andet?
Du kan bruge bagepapir 🙂 God fornøjelse! Kh Frederikke
Det er til dato den lækreste cheesecake jeg nogensinde har smagt, og hvor er den bare nem at lave. Selv for os, der ikke er helt fantastiske i et køkken. Mums – den faldt i god jord hos min familie og kolleger. Varm anbefaling herfra!
Årh, sikke en dejlig besked at få! Det er jeg så glad for at høre. Rigtig dejlig dag til dig. Kh Frederikke
Hej Frederikke,
Kan man komme husblas heri for at “holde på formen”? Den smelter temmelig hurtigt når den er uden for køl, når det kun er flødeskum.
Ja, blot smelt et par husblas i en smule vand 🙂
Hej Frederikke
Hvis man putter husblas i hvordan vil du så anbefale at man gør? Husblas i noget koldt vand? Ellers kogt vand? Og rør det i ostecremen?
Mvh
Søs
Ja, det kan man sagtens ved at udbløde husblas i en smule varmt vand og herefter vende det forsigtigt i cremen 🙂
Hvordan kan det være at opskriften på cheesecake med Nutella og Maltesers ikke kræver brug af husblas?
Denne laves uden husblas, fordi flødeskummet gør, at kagen sagtens selv kan holde formen, når den har været på køl 🙂
Hej Frederikke. Vil denne egne sig til at blive lavet i glas og aftenen før? 🙂
Ja, det kan den sagtens 🙂
Det hele ser bare sååå lækkert ud😋har prøvet nogle af dine opskrifter mums!👍😋💖