Hvid gløgg med hyldeblomst - En lækker frisk julegløgg
Opskrifter Livsstil Shop

Hvid gløgg med hyldeblomst

Opskrift på hjemmelavet hvid gløgg med hyldeblomst og hvidvin. Denne gløgg smager så dejligt og er en mere frisk og sød gløgg i forhold til den almindelige gløgg lavet med rødvin. Selve gløgg-ekstrakten består af bl.a. hyldeblomstsaft, citron, vanilje, appelsin og krydderier. Opskriften minder om denne opskrift på æblegløgg.

Hvid gløgg til julehyggen

Jeg har brugt hjemmelavet hyldeblomstsaft, som jeg lavede i sommers, og som jeg stadig har massere af flasker af. Min hyldeblomstsaft laves med brun farin. Derfor får en hvid gløgg med hyldeblomst en lidt mere mørk farve, end hvis man laver gløggen med en lys hyldeblomst saft.

En købt hyldeblomstsaft kan også sagtens bruges, og det er nok det nemmeste at gøre for mange. Her vil jeg dog anbefale dig at købe en god en, da der så er masser af smag af hyldeblomst i.

Gløgg ekstrakt

Hvis du skal bruge gløgg-ekstrakten med det samme, så sier du krydderierne fra og varmer ekstrakten op med hvidvin (det må ikke koge, for så fordamper alkoholen) og serverer det varmt med rosiner og mandler.

Hvis du først skal bruge ekstrakten dagen efter, så stilles gløgg- ekstrakten koldt med krydderierne i, så den kan trække til næste dag. Ekstrakten kan også kommes på et rent skoldet glas eller flaske og opbevares i køleskabet, hvor den kan holde sig i en uge.

Det er altså også en god ting at forberede sin gløgg ekstrakt på forhånd. Det kan være, at du skal til julefrokost i weekenden, men godt vil være lidt på forhånd. Så kan du lave den i dag og stadig have en god gløgg ekstrakt til weekenden. Så slipper du for at skulle lave det hele lige inden.

Hvilken hvidvin er god til hvid gløgg? Jeg kan godt forstå, hvis du er lidt i tvivl om, hvilken hvidvin du skal vælge at bruge. Dog vil jeg sige, at du bare skal tage den flaske billige hvidvin, du alligevel har stående. Det skal endelig ikke være en dyr en, da det ville være spild. Selvom det er ligegyldigt, hvilken hvidvin du bruger, så må de dog gerne være en, der er lidt sød i smagen. Det er dog ikke et krav.

Er der alkohol i gløgg? Ja, der er alkohol i gløgg, og det er der også i min version af hvid gløgg. Du kan dog godt finde nok varianter, hvor der ikke er noget alkohol i. Der kan jo være flere grunde til, at man godt vil have en alkoholfri gløgg.

 

Ingredienser

Hvid gløgg med hyldeblomst

2,5 dl hyldeblomstsaft, enten hjemmelavet eller købt

1 dl vand

3 kanelstænger

2 stjerneanis

4 kardemommekapsler

50 g rørsukker

1 vaniljestang

Skallen af 1 økologisk citron

Skallen af 1 økologisk appelsin

1 flaske hvidvin

Derudover

Rosiner, enten mørke eller lyse

Smuttede mandler

Fremgangsmåde

Hvid gløgg med hyldeblomst

Kom hyldeblomstsaft og vand i en gryde. Tilsæt kanelstænger, stjerneanis, kardemommekapsler, rørsukker, skrab kornene ud af vaniljestangen og kom både korn og stang op i gryden. Skræl citron og appelsin, men undgå at få for meget af det hvide med, og kom op i gryden. Bring gryden i kog og lad det simre i 20 minutter under låg.

Hvis du skal bruge gløgg-ekstrakten med det samme, så sier du krydderierne fra og varmer ekstrakten op med hvidvin (det må ikke koge, for så fordamper alkoholen) og serverer det varmt med rosiner og mandler.

Hvis du først skal bruge ekstrakten dagen efter, så stilles gløgg- ekstrakten koldt med krydderierne i, så den kan trække til næste dag. Ekstrakten kan også kommes på et rent skoldet glas eller flaske og opbevares i køleskabet, hvor den kan holde sig i en uge. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.