Gløgg - Opskrift på hjemmelavet julekrydret gløgg med rødvin

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Gløgg

Gløgg – Opskrift på hjemmelavet julekrydret gløgg. At servere et glas skoldhed julegløgg er en dejlig tradition her i dagene op til jul. Denne er lavet med en hjemmelavet gløgg-ekstrakt af skønne, duftende julekrydderier.

Lav gerne gløgg-ekstrakten klar dagen inden, så den kan stå og trække smag fra krydderierne natten over. Den kan sagtens holde sig i nogle uger i køleskabet. Udover at det er hyggeligt og supernemt, er fordelen ved at lave sin egen gløgg-ekstrakt, at man selv kan bestemme, hvor sød gløggen skal være. Jeg synes nemlig tit, at gløgg bliver lidt for sødt og klistret.  Et andet trick er at servere gløggen i små glas, sådan at man kan nå at drikke den, imens den er varm, for halvkold gløgg er ikke så lækkert. Så kan man jo altid få fyldt sit glas op en gang mere…

Jeg serverer gløggen med mandler og rosiner. Det er lækkert med hele mandler, men man kan selvfølgelig også bruge mandelsplitter, men lad være med at hakke mandlerne, for så kommer der en masse smulder i gløggen. Du kan lægge rosinerne i blød i f.eks. portvin i nogle timer inden gløggen skal serveres. Denne gløgg er ikke stærk, men hvis du synes, at der hører snaps og rom i din gløgg, er det bare at tilsætte det. Prøv også min opskrift på hjemmelavet æblegløgg uden alkohol. Rigtig god fornøjelse!

Gløgg

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 1 t.
I alt 1 t. 20 min.

Ingredienser

Gløgg
Gløgg

Fremgangsmåde

Gløgg ekstrakt

Kom rødvin, brun farin og krydderier i en lille gryde og varm det op til kogepunktet. Lad det simre sagte i ca. 5 min og sluk for varmen. Lad gløgg ekstrakten køle af.

Den kan holde sig længe i køleskabet i et tætsluttende syltetøjsglas. Si krydderierne fra, når du skal lave selve gløggen.

Gløgg

Læg evt. rosinerne i blød i portvin ell. lign. nogle timer før gløggen skal serveres. Skold og smut mandlerne. Varm gløgg ekstrakt, rødvin og portvin op til lige under kogepunktet.

Smag evt. gløggen til med lidt mere sukker (du kan også lade gæsterne selv tilsætte mere sukker ved bordet, så det bliver efter smag).

Fordel mandler og rosiner i fine glas og hæld den varme gløgg op. Server straks – velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar