Hjemmelavet kakaopulver til varm kakao - Opskrift på hjemmelavet kakaopulver
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Hjemmelavet kakaopulver til varm kakao

Glædelig 9. december. Det regner, det er koldt, det blæser og det er mandag. Jeg har allermest lyst til bare at blive hjemme under dynen med en kop varm kakao med flødeskum og skumfiduser og en julefilm i fjernsynet. Opskriften i dagens låge passer derfor perfekt til sådan en dag, for den byder nemlig på hjemmelavet kakaopulver til varm kakao. Det er super simpelt at lave hjemmelavet kakaopulver, og det er tilmed en hyggelig gave at give i f.eks. værtindegave. Jeg har anrettet kakaopulveret i et fint glas, som er hyggeligt at have stående fremme, indtil den varme kakao tørst melder sig. Portionen er til ca. 4 kopper, og opskriften er skrevet på et manillamærke og bundet på glasset med et hyggeligt bånd. Når først du er i gang, kan du hurtigt lave nogle stykker klar, så du er parat til julens arrangementer. Jeg har tilsat en god håndfuld chokoladeknapper til kakaoblandingen – det giver en dejligt cremet og smagfuld kakao. Her er brugt mørk chokolade, som giver en mere bitter kakao, der passer godt til de søde skumfiduser, men mælkechokolade kan lige så fint bruges, så får du bare en lidt sødere kakao. Du kan lægge et stykke hel kanel eller et par hele kardemomme kapsler med i glasset, som kan give kakaoen lidt ekstra smag af julekrydderi (husk at fjerne dem, inden kakaoen hældes op i kopperne). Skal det være ekstra forkælelse, så servér varm kakao med hjemmebagte teboller eller bløde kærnemælksboller – kakao & boller er jo også en ægte fødselsdagsklassiker. Rigtig god fornøjelse!

Hjemmelavet kakaopulver til varm kakao

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 5 min.
Tilberedning 10 min.
I alt 15 min.

Ingredienser

Hjemmelavet kakaopulver til varm kakao (til 4 kopper)
Pynt

Fremgangsmåde

Hjemmelavet kakaopulver til varm kakao

Kom alle ingredienserne i et fint glas, der kan lukke tæt. Du kan enten vælge at komme ingredienserne i i lag, som på billedet, eller blande dem sammen.

Når den varme kakao skal laves, hældes blandingen i en gryde med vandet. Rør det godt ud i vandet ved svag varme. Varm og tilsæt mælken. Bland godt og varm kakaoen langsomt op under omrøring til kogepunktet. Server varm kakao med f.eks. flødeskum og skumfiduser. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar