Opskrift på hjemmelavet hvid gløgg med hyldeblomst og hvidvin. Denne gløgg smager så dejligt og er en mere frisk og sød gløgg i forhold til den almindelige gløgg lavet med rødvin. Selve gløgg-ekstrakten består af bl.a. hyldeblomstsaft, citron, vanilje, appelsin og krydderier. Opskriften minder om denne opskrift på æblegløgg.
Det kan være en god ide at prøve at smage hvid gløgg med hyldeblomst og hvidvin, hvis du gerne vil lære at drikke gløgg. Hvid gløgg er nemlig ikke nær så kraftig som den lavet med rødvin.
Gløgg ekstrakt til hvid gløgg med hvidvin og hyldeblomst
Jeg har brugt hjemmelavet hyldeblomstsaft, som jeg lavede i sommers, og som jeg stadig har massere af flasker af. Min hyldeblomstsaft laves med brun farin, derfor får den hvide gløgg en lidt mere mørk farve, end hvis man laver gløggen med en lys hyldeblomst saft. En købt hyldeblomstsaft kan også sagtens bruges.
Hvis du skal bruge gløgg-ekstrakten med det samme, så sier du krydderierne fra og varmer ekstrakten op med hvidvin (det må ikke koge, for så fordamper alkoholen) og serverer det varmt med rosiner og mandler.
Hvis du først skal bruge ekstrakten til din hvide gløgg dagen efter, så stilles gløgg- ekstrakten koldt med krydderierne i, så den kan trække til næste dag. Ekstrakten kan også hældes på et rent skoldet glas eller flaske og opbevares i køleskabet, hvor den kan holde sig i en uge.
Hvilken hvidvin er god til hvid gløgg? Du kan bruge langt de fleste typer hvidvin, når du skal til at lave en god hvid gløgg. Der er ingen grund til at tage den dyreste, du har, men det må stadig gerne være en med god smag.Er gløgg med alkohol? Ja, denne her udgave er med alkohol, da der kommer hvidvin i. Man kan også godt lave en hvid gløgg uden alkohol. Du kan også lave en god omgang hjemmelavet kakaopulver til varm kakao.
Hvid gløgg med hyldeblomst
Ingredienser
Hvid gløgg med hyldeblomstFremgangsmåde
Hvid gløgg med hyldeblomst
Kom hyldeblomstsaft og vand i en gryde. Tilsæt kanelstænger, stjerneanis, kardemommekapsler, rørsukker, skrab kornene ud af vaniljestangen og kom både korn og stang op i gryden. Skræl citron og appelsin, men undgå at få for meget af det hvide med, og kom op i gryden. Bring gryden i kog og lad det simre i 20 minutter under låg.
Hvis du skal bruge gløgg-ekstrakten med det samme, så sier du krydderierne fra og varmer ekstrakten op med hvidvin (det må ikke koge, for så fordamper alkoholen) og serverer det varmt med rosiner og mandler.
Hvis du først skal bruge ekstrakten dagen efter, så stilles gløgg- ekstrakten koldt med krydderierne i, så den kan trække til næste dag. Ekstrakten kan også kommes på et rent skoldet glas eller flaske og opbevares i køleskabet, hvor den kan holde sig i en uge. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar