Hjemmelavede ispinde med citronis, kiks og hvid chokolade - Opskrift på ispinde
Opskrifter Livsstil Shop

Hjemmelavede ispinde med citronis, kiks og hvid chokolade

Hjemmelavede ispinde med citronis, kiks og hvid chokolade. De lækreste hjemmelavede ispinde med cremet citronis med vanilje dyppet i hvid chokolade og pyntet med sprødt kiksedrys. Disse ispinde er inspireret af en lemon meringue pie med det syrlige element, det søde og det sprøde. Selve isen er lavet på en base af kondenseret mælk og flødeskum og denne slags is kræver ikke brug af ismaskine. Sidste år satte jeg gang i den helt store is-produktion med hjemmelavede ispinde. Jeg fyldte simpelthen fryseren op med lækre ispinde, som vi kunne nyde hele sommeren og byde gæster, når vi fik besøg. Jeg lavede bl.a. Snickers ispinde, hindbærispinde, pistacieispinde og Eskimo ispinde. Det var virkelig hyggeligt, så jeg gentager succesen igen i år. Mon I har nogle forslag til smage, som I ønsker jeg skal eksperimentere med? Skriv meget gerne forslag i kommentarfeltet. Rigtig god fornøjelse!

Isforme:

Jeg bruger isforme fra Silikomart, både de store og de små. De store kan købes her (*reklamelink) og de små kan købes her (*reklamelink). Der følger pinde med til begge slags isforme. Til de små ispindeforme følger der platik-bakker med, som man kan sætte isene på, når de skal i fryseren, og de holder derved på formen og står ikke skævt.

Hjemmelavede ispinde med citronis, kiks og hvid chokolade

Ispinde, Is til 4-8 personer
Forberedelse + 1 dag / Tilberedning + 1 dag / I alt + 1 dag
Ingredienser

Opskriften giver 8 store is eller 16 små is

Citronis

200 g kondenseret mælk, svarer til 1/2 dåse

Kornene fra 1 vaniljestang

45 g citronsaft

Skal af 1 citron

3,5 dl piskefløde

Kiksedrys

50 g digestive kiks

45 g smør

Hvid chokoladeovertræk

500 g hvid chokolade, kan købes her (*reklamelink)

2 spsk. kokosolie

 

Evt. lidt ekstra citronskal

Fremgangsmåde

Citronis

Bland den kondenserede mælk sammen med vaniljekorn, citronsaft og skal.  Pisk fløden til let skum og vend sammen med citronblandingen. Placer dine isforme på et skærebræt og fordel isen i formene. Stil formene i fryseren, gerne natten over.

Kiksedrys

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Hak kiksene groft. Smelt smørret og bland det sammen med kiksene. Fordel kiksedrysset på et stykke bagepapir på en bageplade og bag kiksene i ca. 12 minutter indtil det har fået farve og er blevet sprødt. Lad det afkøle.

Hvid chokoladeovertræk

Smelt chokolade og kokosolie i en skål over vandbad. Hæld chokoladen op i et højt glas, hvor der er plads til at dyppe en ispind i.

Når du har chokoladen klar, så skal der arbejdes lidt hurtigt: Tag isene op af fryseren og placer et stykke bagepapir på det kolde skærebræt. Befri isene fra formene og dyp dem i chokoladen. Lad dem lige dryppe lidt af og læg dem på bagepapiret. Drys med kiksedrys og evt. citronskal. Når du har pyntet alle isene sættes skærebrættet med isene tilbage i fryseren. Opbevar isene i fryseren indtil de skal serveres. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven