Haydari med peberfrugt og feta - Dip med feta og peberfrugt
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Haydari med peberfrugt og feta

Haydari opskrift

Haydari med peberfrugt og feta – opskrift på den lækreste peberfrugtcreme med feta, hvidløg, persille og græsk yoghurt. Denne peberfrugtcreme eller peberfrugtdip ved navn Haydari, smager simpelthen så lækkert!

Det er en tyrkisk dip, hvor peberfrugterne først bages i ovnen og efterfølgende blendes sammen med de øvrige ingredienser. Grunden til, at peberfrugterne får en tur i ovnen først er, at det giver den skønneste smag, som du ikke får med rå peberfrugter.

Dippen laves med fetaost, men jeg har også tilsat græsk yoghurt, for at gøre den endnu mere cremet og lækker, men den kan udelukkende laves med feta, hvis man er mere til det.

Peberfrugtcreme med feta

Det kan godt betale sig at bruge en rigtig god feta til at lave denne peberfrugtcreme med feta. I supermarkedet kan man også få salatost, som er et alternativ til feta. Dog synes jeg ikke, at det giver helt den samme smag til dippen. Køb derfor meget gerne en lækker feta, da det gør hele forskellen.

Jeg plejer at køre alle de forskellige ingredienser sammen på min foodprocessor, men du kan også bruge en blender. Det vigtige er bare, at ingredienserne bliver kørt rundt sammen, da det giver den bedste creme.

Dip med feta og peberfrugt

Denne dip med feta og peberfrugt, kan du bruge til en masse forskellige ting. Jeg laver den ofte, hvis jeg mangler en spændende dip til aftensmaden, eller hvis jeg skal lave en sandwich. Der er den også god som smørrelse. Du kan også bruge denne haydari med peberfrugt og feta til f.eks. grøntsagstave, fladbrød eller som en del af et tapasbord.

Med andre ord så kan den gå til rigtig mange forskellige ting, så det er kun fantasien, der sætter grænser. Hvis du er vild med en god dip med peberfrugt, skal du også prøve min romesco opskrift. Det er også en dip med peberfrugt, men der er tilsat chili og mandler. Du kan også prøve min fetadip med oliven.

Haydari med peberfrugt og feta

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 15 min.
I alt 25 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Haydari med peberfrugt og feta

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Skær hver peberfrugt i 4 stykker og placer dem på en bageplade med bagepapir. Drys lidt olie udover og bag peberfrugterne i ca. 15-18 minutter indtil de tager farve. Lad dem afkøle en smule.

Kom de øvrige ingredienser i en foodprocessor eller blender og tilsæt også peberfrugt. Blend det hele sammen til en ensartet og cremet dip. Smag til med salt, peber og limesaft. Server med det samme i en skål eller kom dippen i en bøtte og opbevar den i køleskabet. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar