Guacamole – Opskrift på den bedste hjemmelavede guacamole med lime, rødløg og koriander. Denne opskrift på klassisk guacamole er så god og så nem at lave, da den består af ganske få ingredienser. Guacamole betyder “avocadosauce” og stammer fra Mexico. En klassisk mexicansk guacamole består af avocadoer, som moses, herefter vendes der limejuice, hakkede løg, tomater i tern, hakkede friske jalapenos, salt og koriander i. En guacamole nydes typisk med tacos, tortilla chips eller serveres til forskellige kødretter.
Hjemmelavet guacamole
Min version af guacamole laves helt enkel med avocado, limejuice, salt, friske koriander og rødløg. Avocadoerne moses enten med en gaffel, i en morter eller med en kartoffelmoser. Det skal helst ikke moses helt ud, da der må gerne være lidt chunks af avocado, det giver nemlig dejlig struktur til den færdige guacamole. Der er så mange forskellige variationer af den lækre guacamole og der kan tilsættes forskellige smagsgivere i den cremede avocado creme. Prøv at tilsætte tomater i tern , olivenolie, friske jalapenos i tern eller andre slags friske chilier. Hvis man ikke kan lide koriander, så kan de sagtens undlades eller de kan erstattes af frisk persille.
Avocadoer bliver hurtigt brune, men den færdige guacamole kan sagtens laves i god tid og opbevares på køl inden servering. Sørg for at den opbevares i en bøtte med tætsluttende låg og rør den godt igennem inden servering. Man kan også hælde lidt ekstra limejuice på guacamolen inden den stilles på køl, da syren forhindrer, at avocadoen bliver brun.
Server guacamole til mexicanske retter, du kan se mine opskrifter på mexi retter her. Prøv også min opskrift på lækker tomatsalsa eller min opskrift på quesadillas med bønner og cheddar. Rigtig god fornøjelse!
Guacamole
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skær avocadoer over, fjern sten og skrab kødet ud. Kom avocado i en skål og mos dem med en gaffel, der må gerne være klumper i. Tilsæt limesaften, fintsnittet rødløg, hakkede koriander og salt. Rør det godt sammen og smag til.
Server guacamole med det samme eller opbevar den på køl i en bøtte med låg i 1-2 dage. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar