Fyldte kartofler med spinat og feta

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Fyldte kartofler med spinat og feta

Fyldte kartofler med spinat og feta – Opskrift på lækre bagte maste kartofler i muffinsforme med fyld af spinat, æg, mozzarella, feta og dild. Disse kartoffelmuffins er så lækre og nemme at lave. De består af kogte kartofler som mases ud i metlamuffinsforme, så de danner en skål. Kartoflerne bages og fyldes med lækkert fyld, som så bages igen. Disse kartofler er perfekte at servere som side dish til en middag f.eks. sammen med denne møre langtidsstegte culottesteg med hvidløg og urter.

Jeg har fyldt kartoflerne med en æggemasse med spinat, løg, hvidløg, creme fraiche og mozzarella. Kartoflerne drysses med feta inden de bages og når de er bagt, så drysses der frisk dild udover. De kan også sagtens fyldes med andet fyld. Kartoflerne kan laves dagen inden og så lunes lige inden servering. De kan også fryses ned. Jeg har brugt en metalmuffinsform, men det er endnu bedre med en silikoneform, så man sikrer at kartoflerne ikke sidder fast i formen. Prøv også min opskrift på maste bagte kartofler med cheddar og bacon. Rigtig god fornøjelse!

Fyldte kartofler med spinat og feta

Opskrift til 12 stk.
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 45 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Kog kartoflerne møre i saltet vand.

Svits løg og hvidløg på panden i olie til de bliver klare. Tilsæt spinaten og lad den falde sammen. Hæld det over på et skærebræt, lad det afkøle og hak det herefter med en kniv. Lad det afkøle.

Kom olie i hullerne i en metalmuffinsform eller en silikoneform. Læg en kartoffel i hvert hul og mas dem ned med bunden af et glas eller f.eks. et lille decilitermål, så det danner en skål. Bag kartoflerne i 15 min.

Pisk æg, creme fraiche og revet mozzarella sammen med et piskeris. Tilsæt den hakkede spinatblanding. Tilsæt salt og peber.

Fyld herefter de bagte kartofler med æggeblandingen og drys feta udover. Bag i yderligere 15 min. Tag de bagte fyldte kartofler op af formen og pynt dem med finthakket dild. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar