Fredagshygge: Havregrynskugler med Dumle - Opskrift på luksus havregrynskugler
Opskrifter Livsstil Shop

Fredagshygge: Havregrynskugler med Dumle

Fredagshygge: Havregrynskugler med Dumle – Opskrift på luksus havregrynskugler med Dumle karamel i midten og overtrukket med mørk chokolade. Wow disse havregrynskugler er en lækker mundfuld og helt perfekt til fredagshygge! Det er ellers længe siden, at jeg har delt et fredagshygge-indlæg, men denne opskrift er perfekt til den anledning.

Jeg har lavet disse havregrynskugler ud fra min opskrift på klassiske havregrynskugler og samlet massen rundt om en Dumle karamel og trillet til havregrynskugler. For lige at gøre det lidt ekstra luksus, så har jeg dyppet kuglerne i chokolade og drysset med lidt havsalt og kakaonibs. Havregrynskuglerne kan sagtens laves dagen i forvejen, men vær dog opmærksom på, at når kuglerne står på køl, så bliver karamellen ekstra hård, så de skal lige have lov til at tå et par minutter ved stuetemperatur, inden der tages en ordentlig bid!

Pynten på havregrynskuglerne kan varieres med f.eks. frysetørrede hindbær eller hakkede nødder, for en ekstra crispy struktur. Prøv også min opskrift på en sundere udgave af havregrynskugler eller sundere romkugler. Rigtig god fornøjelse!

Fredagshygge: Havregrynskugler med Dumle

Havregrynskugler til 4-6 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 10 min. / I alt 25 min.
Ingredienser

Havregrynskugler med Dumle (10 stk)

3 dl havregryn

1 1/2 dl flormelis

1/2 dl kakao

125 g smør

1-2 spsk appelsinsaft eller piskefløde

2 tsk vanilje

1 dl kokosmel

10 stk. Dumle karameller

Derudover

300 g mørk chokolade, smeltet

Flagesalt

Evt. kakaonibs eller kokosmel til pynt

Fremgangsmåde

Havregrynskugler med Dumle

Kom alle ingredienserne i en skål og bland det sammen med hænderne til en ensartet masse. Form massen til kugler rundt om en Dumle karamel og stil kuglerne på køl, imens du smelter chokolade.

Dyp hver kugle i chokoladen og drys med havsalt og kakaonibs eller kokosmel og stil kuglerne på køl indtil chokoladen er størknet. Velbekomme!

 

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven