Foccacia brød med feta og urter - lækkert brød uden røremaskine
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Foccacia brød med feta og urter

Foccacia brød med feta og urter – et dejligt sprødt og luftigt foccacia brød. Dette foccacia brød er så nemt at lave og kræver ingen røremaskine. Dejen æltes blot ved håndkraft med en ske. Dejen kan sagtens koldhæves ved at tilsætte halvdelen af gæren. Jeg har toppet mit brød med friske tomater, feta, hvidløg, frisk timian, frisk oregano, salt og peber. Brødet kan toppes med lige det du kan lide f.eks. soltørrede tomater, oliven, rosmarin, løg, ost, skinke, bacon osv. Prøv også disse madbrød: snegle med ost, oliven og timian, snoet pestobrød og pull apart bread med ost, hvidløg og persille. Rigtig god fornøjelse!

Foccacia brød med feta og urter

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 1 t. 20 min.
I alt 1 t. 35 min.

Ingredienser

Foccacia brød:
Toppings:

Fremgangsmåde

Foccacia brød:

Kom vand op i en røreskål og opløs gæren heri.  Tilsæt olivenolie, salt, honning og hvedemel. Rør dejen godt sammen med en træske til den er smidig og blankt. Beklæd et fad eller en bradepande med bagepapir og dryp lidt olie udover. Jeg har brugt dette fad (*reklamelink). Hæld dejen op i fadet og lad det hæve i fadet under et viskestykke i 1 time.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Når dejen er færdighævet dryppes lidt olivenolie udover og der prikkes små huller i dejen med fingrene. Pynt dejen med div. toppings og bag brødet i ca. 35-40 minutter til det er gyldent og sprødt. Tag brødet opad fadet og lad det køle af på en rist, så det ikke bliver blødt. Nyd brødet med det samme. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar