Opskrifter Livsstil

Koldhævet brød med gulerod og rødbede

Min mor har endnu engang fået lov til at bidrage med en brødopskrift herpå bloggen. Denne gang er det en opskrift på det lækreste koldhævede brød med gulerod og rødbede. Det er sprødt udenpå og svampet indeni – helt perfekt! Du kan vælge at undlade rødbede og så kun tage gulerødder i, men jeg vil bare lige sige, at man altså ikke kan smage rødbeden. Det giver bare et dejligt saftigt brød og når du rører dejen sammen til brødet, får dejen den smukkeste lyserøde farve. God fornøjelse!

 

Koldhævet brød med gulerod og rødbede

Ingredienser

Brød:

15 g gær

4 dl lunkent vand

1 dl A38

1 stor tsk. salt

1 stor tsk. sirup

150 g revet gulerødder

50 g revet rødbede

75 g solsikkekerner

100 g grahamsmel

Ca. 500-600 g hvedemel

Fremgangsmåde

Brød:

Opløs gæren i lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet, A38, salt, sirup, gulerod. rødbede, solsikkekerner og grahamsmel og rør det godt sammen på en køkkenmaskine eller med en grydeske. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen til dejen har en konsistens som en tyk grød. Rør dejen godt og dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve ca. 12 timer (til næste morgen) i køleskabet.

Tænd ovnen på 250 C varmluft. Hæld dejen ud på en bageplade med bagepair og form dejen som et brød (uden at ælte dejen). Lad dejen hæve videre, imens ovnen bliver varm. Pensl brødet med lidt vand. Bag brødet ved 250 C i 10 minutter. Skru ovnen ned på 200 C og bag yderligere i ca. 20 minutter indtil brødet lyder hult når du banker på det. Nyd brødet lunt med koldt smør eller hjemmelavet syltetøj. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.