Flødebolleislagkage med chokolade - Islagkage med flødeboller

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Flødebolleislagkage med chokolade

Flødebolleislagkage – Opskrift på den nemmeste og lækreste islagkage med brownie, flødeboller, chokoladeparfait og karamel. Denne flødebolleislagkage er simpelthen så lækker og virkelig nem at lave. Islagkagen består af en brownie-bund, hvor der mases flødeboller ovenpå og så hældes der den lækreste chokoladebærparfait og dulce de leche, rørt med salt, ovenpå. Kagen stilles i fryseren i minimum 6 timer, men det er bedst at lade den stå til dagen efter. Kagen pyntes med friske jordbær og hakket mørk chokolade.

Chokoladeparfaiten er en af de nemmeste hjemmelavede is, da den ikke kræver ismaskine og ikke skal røres i, imens den fryser ind. Den laves af en god, tyk og luftig “æggesnaps” med æggeblommer, vanilje og flormelis, hvor man vender smeltet mørk chokolade og flødeskum i. That’s it! Se mine andre opskrifter på islagkager lige her. Du finder bl.a. min opskrift på islagkage med citronblondie og påskeæg og min opskrift på Skildpadde islagkage. Rigtig god fornøjelse!

Flødebolleislagkage med chokolade

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning + 6 t.
I alt + 6 t.

Ingredienser

Brownie
Chokoladeparfait
Desuden

Fremgangsmåde

Brownie

Tænd ovnen på 185 C varmluft.

Smelt smør og chokolade i en gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen og pisk sukkeret i. Pisk æggene sammen i en skål og pisk dem i dejen sammen med hvedemel og salt.

Hæld dejen i en springform på 24 cm beklædt med bagepapir i bunden. Bag kagen i ca. 25 min. Lad kagen afkøle helt.

Chokoladeparfait

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Lad chokoladen afkøle.

Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljesukker lyst og luftigt i ca. 5 min. Pisk fløden til flødeskum. Vend chokoladen forsigtigt sammen med æggesnapsen og vend flødeskum i.

Beklæd indersiden af springformen med kageplast. Placer flødebollerne på browniebunden og mas dem let. Hæld halvdelen af chokoladeparfaiten udover og fordel halvdelen af karamellen på. Kom det resterende chokoladeparfait og karamel på og stil kagen i fryseren i min. 6 timer, men gerne til dagen efter.

Fjern springform, kageplast og bagepapir og placer kagen på et fad. Fordel jordbær og hakket chokolade på kagen. Nyd kagen med det samme eller stil den i fryseren igen. Tag kagen op af fryseren 15 min før den skal serveres. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar