Der findes et væld af forskellige slags fastelavnsboller med forskellige smage og fyld. I dag byder jeg på fastelavnsboller af wienerbrødsdej med hindbærflødeskum. Sprødt og luftigt wienerbrødsdej lagt sammen med solbærsyltetøj og hindbærflødeskum og pyntet med en klat hvid chokolade. Helt klassisk og helt perfekt! Solbærsyltetøj kan skiftes ud med hindbærsyltetøj og flødeskummet kan også laves uden hindbær. I min opskrift på wienerbrødsdej har jeg bagt bollerne med kagecreme i, men det kan man sagtens undlade. Jeg har efterhånden en del opskrifter på fastelavnsboller: de klassiske fastelavnsboller med remonce og kagecreme, choux au craquelin, Semlor, wienerbrødsdej med kagecreme, flødeskum og chokolade, vandbakkelser med hindbærskum og fastelavnsboller med karamelflødeskum og nutella. Rigtig god fornøjelse!
Fastelavnsboller af wienerbrødsdej med hindbærflødeskum
Ingredienser
WienerbrødsdejFremgangsmåde
Wienerbrødsdej
Lav wienerbrødsdejen, bag og lad bollerne køle helt af.
Hindbærflødeskum
Skold hindbærrene og hæld dem i en si, så de kan tø op og saften kan blive siet fra. Bland flormelis og kartoffelmel i hindbærrene. Pisk fløden med vaniljesukker til en let skum og vend hindbærrene forsigtigt i.
Sådan samler du fastelavnsbollerne
Fastelavnsbollerne samles, lige inden de skal spises: Kom hindbærflødeskummet op i en sprøjtepose med f.eks. en stjernetyl. Flæk de afkølede boller, og kom en tsk syltetøj i midten af den nederst bolle og sprøjt flødeskum rundt om. Læg den anden halve bolle ovenpå. Pynt fastelavnsbollerne med smeltet hvid chokolade og drys evt. med lidt hindbærpulver, krymmel eller guldstøv som pynt. Servér fastelavnsbollerne med det samme, så er de bedst. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar