Citronsnegle – Opskrift på svampede og snaskede snegle med birkes, citronremonce, citronsirup og mascarponecreme. Disse snegle er så skønne og smager dejligt syrligt fra citron. Sneglene bages ved at lave en lækker, smørfyldt og luftig dej med birkes, hvor der smøres en remonce med citron, birkes og marcipan på. Der hældes piskefløde udover sneglene inden de bages og når de kommer ud af ovnen, så hældes der en varm citronsirup udover de varme snegle. Sneglene pyntes med mascarponecreme, revet citronskal og revet hvid chokolade.
Opskriften er inspireret af min meget populære opskrift på svampede og snaskede kanelsnegle.
Det særlige ved disse snegle er, at de, inden de bliver bagt, overhældes med fløde, som gør sneglene endnu mere snaskede og saftige og de får den bedste konsistens. Selve dejen er lavet uden æg, så opskriften kan laves i en vegansk udgave ved at bruge vegansk smørbar og vegansk fløde. I stedet for at pynte sneglene med mascarponecremen, så kan de også pyntes med en citronglasur.
Vil du gerne lave dine kanelsnegle dagen før og først bage dem på dagen, så kan du prøve min opskrift på koldhævede kanelsnegle. Fremgangsmåden på dem kan du også bruge til de her lækre kanelsnegle bagt med fløde. Hvis du godt kan lide de her snegle med fløde, kan du sikker også lide mine kanelsnegle med karamel.
Denne opskrift er en af de mest populære opskrifter her på siden. I min kogebog ‘Favoritterne’ har jeg samlet en masse af mine favorit opskrifter. Du kan læse mere om min kogebog her og bestille den direkte gennem mig. Rigtig god fornøjelse!
Citronsnegle
Ingredienser
DejFremgangsmåde
Dej
Opløs gæren i den lune mælk i en røreskål. Tilsæt sukker, kardemomme, salt og ca. halvdelen af melet, blå birkes og ælt dejen med dejkrogen. Tilsæt smør. Tilsæt mere mel og ælt dejen til den slipper skålens sider og bliver blank og smidig. Det tager ca. 5-10 minutter, afhængig af hvor kraftig din røremaskine er. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et fugtigt viskestykke.
Remonce
Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil remoncen til side, til den skal bruges.
Citronsirup
Laves lige inden sneglene tages ud af ovnen: Kom citronsaft og sukker i en lille gryde. Kog det op under omrøring.
Mascarponecreme
Pisk ingredienserne sammen til cremen lige akkurat bliver fast og luftig. Kom cremen i en sprøjtepose og klip et hul forenden. Du kan også bare smøre cremen ud på sneglene.
Sådan laver du sneglene
Rul dejen ud til en firkant på 60×45 cm på et meldrysset bord. Smør remoncen ud på dejen og rul dejen til en “pølse”. Skær ud til 18-20 snegle i alt og kom dem i et fad eller bradepande beklædt med bagepair (mit fad er ca. 28×35 cm).
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Lad sneglene efterhæve i 20 min.
Hæld herefter fløden udover sneglene og bag dem i ca. 20-25 min. Hæld den varme citronsirup udover sneglene lige så snart de tages ud af ovnen.
Lad sneglene afkøle og sprøjt herefter mascarponecreme på og riv citronskal og hvid chokolade udover. Server straks. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar