Koldhævede kanelsnegle - Verdens bedste snaskede og svampede kanelsnegle
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Koldhævede kanelsnegle

Koldhævede kanelsnegle er en meget efterspurgt opskrift hos jer. I forvejen er mine nemme snaskede kanelsnegle opskrift røget helt til tops i disse dage, så nu tænker jeg, at det er på tide med en opskrift på koldhævede kanelsnegle også. Der er rigtig mange inde på min blog i de her lidt skøre Corona dage, så der bliver bagt en del ude hos jer, især kanelsnegle og chocolate chunk cookies er i høj kurs. Koldhævede kanelsnegle er nemme at lave og disse snegle er de allerbedste! De kan forberedes dagen inden, gerne sent eftermiddag eller om aftenen, og så skal de blot tages ud af køleskabet dagen efter og hæve, imens ovnen varmer op. Kanelsneglene bliver mest svampede og snaskede, og man undgår den hårde og tørre kant, hvis man stiller dem tæt sammen, så de hæver sammen og bager sammen som en kage. Jeg har smurt en lækker frosting på toppen med flødeost, smør, flormelis og vanilje, men man kan også bare pynte med almindelig glasur. Hvis du ikke ønsker at koldhæve kanelsneglene, så kan de selvfølgelig også laves, som normalt med 50 g gær og hæve i 1 time og efterhæve i 30 minutter. Rigtig god fornøjelse!

Koldhævede kanelsnegle

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning + 12 t.
I alt + 12 t.

Ingredienser

Dej (ca. 12-14 snegle)
Remonce
Til pensling
Frosting

Fremgangsmåde

Dej

Opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine. Når det er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt sukker, æg og kardemomme og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen på maskinen. Tilsæt salt. Tilsæt derefter resten af melet sammen med blødt smør (skåret i tern) indtil dejen smidig, blank, lidt klistret og slipper skålen, når den rører rundt.

Lad dejen hæve (kun 15 minutter) i skålen under et fugtigt viskestykke imens du laver remoncen.

Remonce

Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel til en ensartet masse.

Sådan laver du kanelsneglene

Rul dejen ud i en firkant på et bord drysset med en anelse mel. Fordel remoncen på hele dejen og helt ud til kanterne. Rul dejen til en lang pølse og skær nogle lige store kanelsnegle ud.

Beklæd en form eller fad med bagepapir og placer kanelsneglene i formen/fadet, så de ligger tæt. Kom husholdningsfilm på og stil kanelsneglene på køl natten over.

Dagen efter tages kanelsneglene ud og stilles på køkkenbordet ved stuetemperatur (gerne 1,5 time). Tænd imens ovnen på 200 C varmluft.

Pensl kanelsneglene med æg og mælk og bag kanelsneglene i ca. 20-25 minutter til de er gyldne og gennembagte.

Frosting

Imens kanelsneglene bages piske flødeost, smør, flormelis og vanilje sammen til en cremet og ensartet frosting.

Smør frosting på de lune kanelsnegle og nyd dem med det samme. Kanelsneglene kan fryses og blot varmes i ovnen eller på en brødrister inden servering. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

20 kommentarer
 1. Hej Frederikke.
  Hvor mange cm skal sneglene være når du skærer dem ud? Tror jeg skærer dem for tyndt nemlig…

 2. Hi Frederikke:) I tried making these yesterday and I think I misunderstood the cups of milk..:). I used the American cups (so 2 times 1 cup, one equals about 240ml) and the dough was way too runny. I had to use a lot more flour in order to be able to roll it out. Could you maybe tell me how many milliliters of milk you are using? Still, they are in the oven now and already smell delicious!
  Greetings from Germany, Helen

 3. Hej. Opskriften lyder lækker og passer perfekt til fødselsdagsbrunch den kommende weekend. Mine børn kan dog ikke lide marcipan. Kan jeg undlade det eller skal det erstattes med noget andet?
  Vh Sandra

 4. Må disse gerne hæve længere end natten over? Tænker hvis de først skal serveres til et aften arrangement ?

 5. Åhhh det er bare de lækreste kanelsnegle jeg nogensinde har bagt ?. Sidst lavede jeg 1,5 portion remonce – det gjorde dem ikke ringere ?. Tak for en fantastisk opskrift

 6. Hej,
  Tak for endnu en yndlingsopskrift! Vi laver de her til alle vores fødselsdage
  Kan jeg lave dem fredag eftermiddag, stille på køl og så bage dem søndag morgen?

 7. Hej Frederikke!
  Kan jeg lave denne opskrift på koldhævede snegle og stadig hælde fløde over (som den anden opskrift du har) når de skal bages, selvom opslrifterne ikke er ens?
  Mh Jeanette

Skriv en kommentar