Citronmåne med citronfromage - Opskrift på påskekage
Opskrifter Livsstil Shop

Citronmåne med citronfromage

Citronmåne med citronfromage – Opskrift på den lækreste kage med glutenfri citronmåne og luftig og syrlig citronfromage. Denne kage er perfekt at servere for folk, der ligesom jeg, er vilde med citron. Kagen består af min meget populære glutenfri citronmåne, som pyntes med en syrlig og luftig citronfromage. Ovenpå kagen er der pynt af flødeskum, kandiserede citronskiver og fintrevet citronskal. Kagen er perfekt at servere for gæster, da der er til mange stykker i denne kage. Den er nem at forberede i god tid, da den skal helst skal stå på køl natten over. Kagen egner sig perfekt til påskefrokosten.

Prøv også denne islagkage med citronblondie og is. Rigtig god fornøjelse!

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Moussekage til 10-12 personer
Forberedelse 2 t. / Tilberedning + 12 t. / I alt + 12 t.
Ingredienser

Citronmåne

300 g smør, blødt

300 g sukker

200 g marcipan, revet

Skal af 2 øko citroner

2 tsk. vaniljesukker

5 æg

140 g mandelmel

60 g kartoffelmel

2 tsk. bagepulver

Saft af 2 øko citroner

Citronfromage

8 blade husblas

6 hele æg, friske eller pasteuriseret

200 g sukker

Skal og saft af 2 citroner, svarende til ca. 1 dl citronsaft

5 dl piskefløde

Pynt

Flødeskum

Kandiserede citroner

Citronskal

Fremgangsmåde

Citronmåne

Tænd ovnen på 185 C varmluft.

Pisk smør, sukker, marcipan, citronskal og vaniljesukker sammen. Tilsæt et æg adgangen imens der fortsat piskes. Bland mandelmel, kartoffelmel og bagepulver  sammen i en skål og pisk det i dejen skiftevis med citronsaft. Beklæd en springform på ca. 25 cm i diameter med bagepapir og fordel dejen i springformen. Bag kagen i ovnen i ca. 45-50 minutter. Lad kagen køle af.

Citronfromage

Læg husblas i blød i koldt vand.

Pisk æg og sukker meget lyst og luftigt – det tager ca. 5-10 minutter. Tilsæt citronskal. Lun citronsaften op i en lille gryde og vrid husblassen for vand og smelt husblassen i den lune citronsaft. Når citronsaften er lillefingervarm, røres der et par skefulde af æggemassen i, og derefter vendes dette forsigtigt i den luftige æggemasse. Pisk herefter fløden til en let skum og vend den i æggemassen.

Befri kagen fra formen. Placer citronmånen på et fad og placer formen om kagen igen og beklæd indersiden af formen med kageplast. Luk formen om kagen. Hæld citronfromagen på kagebunden og stil dem på køl i mindst 6 timer, men gerne til dagen efter.

Befri kagen fra formen samt kageplasten. Pynt kagen med flødeskum,  kandiserede citroner og  lidt revet citronskal. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.