Citronkage med birkes og frosting - Opskrift på citronkage med birkes

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Citronkage med birkes og frosting

Citronkage med birkes og frosting – Opsskrift på svampet citronkage med birkes og cream cheese frosting. Denne citronkage er så lækker og svampet. Jeg har bagt kagen med udgangspunkt i denne opskrift, hvor alle ingredienserne til dejen blot piskes sammen i et par minutter. Det er så nemt og giver en dejlig svampet kage. Her har jeg vend blå birkes i dejen, som giver lidt crunch og bid til den svampede kage. Der udover er der hældt citronsirup udover kagen og så er den pyntet med en lækker cream cheese frosting. Kagen er dejlig syrlig og er ikke en særlig “tung” kage.

Denne kage er perfekt at servere til eftermiddagskaffen eller som en del af et større kagebord. Kagen kan sagtens fryses ned, men det skal gøres uden frostingen på toppen. Prøv også min glutenfri citronmåne , citrontærte med marengs, citronfromage eller citronroulade med hvid chokoladecreme og ananas. Rigtig god fornøjelse!

Citronkage med birkes og frosting

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Citronkage
Sukkersirup
Cream cheese frosting

Fremgangsmåde

Citronkage

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Kom alle ingredienserne i en røreskål og pisk dejen til en ensartet glat dej i ca. 1-2 minutter. Hvis du oplever at dejen skiller, så gør det ingen ting, den skal nok blive god alligevel. Beklæd en form på 25×30 cm med bagepapir. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 25-30 minutter. Stik i kagen med en kødnål for at se om kagen er bagt. Lad kagen køle lidt af, imens du laver siruppen.

Sukkersirup

Kog citronsaft og sukker op i en lille gryde til sukkeret er opløst. Lad det køle af.

Prik huller i kagen med en gaffel og hæld siruppen udover kagen.

Cream cheese frosting

Pisk smør lyst og luftigt og tilsæt vanilje og citronskal. Tilsæt flormelis lidt adgangen imens der fortsat piskes. Pisk flødeosten i lidt ad gangen og pisk godt til der ikke er flere klumper og frostingen er luftig og ensartet. Pisk fløden til en let skum og vend den forsigtigt i frostingen. Stil den på køl indtil den skal bruges.

Smør cream cheese frosting ud på den afkølede kage og drys lidt ekstra citronskal udover. Nyd kagen med det samme eller stil den på køl indtil servering. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

29 kommentarer
  1. Tak for dine lækre opskrifter❤️
    Er det nødvendigt at bruge vanillie pasta, eller kan man erstatte med vaniljesukker?

  2. Så lækker kage! Er kagen stadig god, hvis man laver den dagen før? Eller vil du anbefale at man laver den på dagen?

    1. Jeg har lige lavet den i en stor bradepande, og der lavede jeg dobbeltportion, og det passede perfekt 🙂

  3. Hvis man bager kagen dagen før, kan man så komme frosting på dagen før også, uden at den bliver ringere af det?

  4. Tak for en lækker opskrift.
    Kan jeg lave frosting et døgn inden kagen skal spises (kagen er i fryseren), og opbevare det i køleskabet indtil den skal på kagen dagen efter?

  5. Ville man kunne tilføje hvide chokolade knapper til kagedejen hvis ja hvor meget ville du råde til? og ville det ændre bage tiden i ovenen?

    1. Ja, det tror jeg sagtens man kan, har dog ikke selv prøvet det. Jeg ville tilsætte 100 g chokolade knapper i dejen 🙂

Skriv en kommentar