Citronkage med birkes og frosting – Opsskrift på svampet citronkage med birkes og cream cheese frosting. Denne citronkage er så lækker og svampet. Jeg har bagt kagen med udgangspunkt i denne opskrift, hvor alle ingredienserne til dejen blot piskes sammen i et par minutter. Det er så nemt og giver en dejlig svampet kage. Her har jeg vend blå birkes i dejen, som giver lidt crunch og bid til den svampede kage. Der udover er der hældt citronsirup udover kagen og så er den pyntet med en lækker cream cheese frosting. Kagen er dejlig syrlig og er ikke en særlig “tung” kage.
Denne kage er perfekt at servere til eftermiddagskaffen eller som en del af et større kagebord. Kagen kan sagtens fryses ned, men det skal gøres uden frostingen på toppen. Prøv også min glutenfri citronmåne , citrontærte med marengs, citronfromage eller citronroulade med hvid chokoladecreme og ananas. Rigtig god fornøjelse!
Citronkage med birkes og frosting
Ingredienser
CitronkageFremgangsmåde
Citronkage
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Kom alle ingredienserne i en røreskål og pisk dejen til en ensartet glat dej i ca. 1-2 minutter. Hvis du oplever at dejen skiller, så gør det ingen ting, den skal nok blive god alligevel. Beklæd en form på 25×30 cm med bagepapir. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 25-30 minutter. Stik i kagen med en kødnål for at se om kagen er bagt. Lad kagen køle lidt af, imens du laver siruppen.
Sukkersirup
Kog citronsaft og sukker op i en lille gryde til sukkeret er opløst. Lad det køle af.
Prik huller i kagen med en gaffel og hæld siruppen udover kagen.
Cream cheese frosting
Pisk smør lyst og luftigt og tilsæt vanilje og citronskal. Tilsæt flormelis lidt adgangen imens der fortsat piskes. Pisk flødeosten i lidt ad gangen og pisk godt til der ikke er flere klumper og frostingen er luftig og ensartet. Pisk fløden til en let skum og vend den forsigtigt i frostingen. Stil den på køl indtil den skal bruges.
Smør cream cheese frosting ud på den afkølede kage og drys lidt ekstra citronskal udover. Nyd kagen med det samme eller stil den på køl indtil servering. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
I din citronkage med birkes og frosting mener du 2 tsk. Bagepulver og ikke 2 spsk. som står i opskriften ikke?
Det er 2 spsk. 🙂
Vil lige høre om man bare kan halvere opskriften/ingredienserne, hvis man kun vil lave til 5/6 personer?
Ja, det kan man godt 🙂
What are birches?
Poppy seeds 🙂
kan man lave dem som cupcakes også? 🙂
Ja, det kan man sagtens 🙂
banger kage bror!!
Hahaha, hvor godt! 🙂
Tak for dine lækre opskrifter❤️
Er det nødvendigt at bruge vanillie pasta, eller kan man erstatte med vaniljesukker?
Dejligt du kan bruge mine opskrifter 🙂 Ja, vaniljesukker kan sagtens bruges 🙂
Hej
Kan kagen fryses? Og skal sirup hældes over før eller når den er optøet?
Ja, den kan sagtens fryses. Jeg ville fryse den efter siruppen er hældt udover 🙂
Hvis man ikke har en røremaskine, skal man så bruge et priskeris eller el-pisker?
Mvh. Ditre
Du kan sagtens bruge el-pisker 🙂
Så lækker kage! Er kagen stadig god, hvis man laver den dagen før? Eller vil du anbefale at man laver den på dagen?
Den holder sig svampet i et par dage, så den kan sagtens bages dagen før servering 🙂
Kan man fryse den ned inden den er bagt?
Mon 1,5 x opskrift passer til en stor bradepande ? Eller skal det være 2x ?
Jeg har lige lavet den i en stor bradepande, og der lavede jeg dobbeltportion, og det passede perfekt 🙂
Hvis man bager kagen dagen før, kan man så komme frosting på dagen før også, uden at den bliver ringere af det?
Det kan man sagtens gøre dagen før 🙂
Tak for en lækker opskrift.
Kan jeg lave frosting et døgn inden kagen skal spises (kagen er i fryseren), og opbevare det i køleskabet indtil den skal på kagen dagen efter?
Ja, frostingen skal bare tages ud noget tid før den skal bruges, så den ikke er helt hård 🙂
Ville man kunne tilføje hvide chokolade knapper til kagedejen hvis ja hvor meget ville du råde til? og ville det ændre bage tiden i ovenen?
Ja, det tror jeg sagtens man kan, har dog ikke selv prøvet det. Jeg ville tilsætte 100 g chokolade knapper i dejen 🙂
Hvis jeg gerne vil bage kagen i rund springform – hvilken str. skal jeg så bruge?