Chokoladekage med valnødder og trøffel - Konfektkage med trøffel

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Chokoladekage med valnødder og trøffel

Chokoladekage med valnødder og trøffel – Opskrift på konfektkage med svampet chokoladekage, karamelliserede valnødder og chokoladetrøffel. Denne chokoladekage er nærmest som et stykke konfekt, der smelter på tungen. Kagen består af en svampet og fugtig chokoladekage som bages i en bradepande. Når kagen er bagt drysses der knasende karamelliserede valnødder udover. Herefter kommes der et dejligt tykt lag chokoladetrøffel på kagen, som så stilles på køl til det er størknet. Kagen skæres ud i firkanter, hvilket gøres bedst med en skarp kniv, så man får helt skarpe, firkantede stykker kage.

Jeg har lavet kagen med karamelliserede valnødder, men den del kan sagtens undlades. Eller valnødderne kan skiftes ud med andre slags nødder f.eks. hasselnødder eller mandler. Denne konfektkage skal helst bages dagen inden servering, så den kan stå på køl og sætte sig. Det er også meget nemmere at skære flotte stykker af kagen, når den er helt kold. Den perfekt at servere til jul eller til dessert nytårsaften. Den kan serveres med friske bær og is til. Prøv også min opskrift på brownie med chokolademousse og hindbærcoulis. Rigtig god fornøjelse!

 

 

Chokoladekage med valnødder og trøffel

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 2 t.
I alt + 3 t.

Ingredienser

Chokoladekage
Karamelliserede valnødder
Trøffel

Fremgangsmåde

Chokoladekage

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Smelt smør og chokolade i en lille gryde og lad det afkøle.

Pisk sukker, brun farin og æg sammen til en luftig æggesnaps. Bland hvedemel, kakaopulver, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i en skål. Hæld de tørre ingredienser i dejen samtidig med mælken og pisk dejen godt.

Hæld dejen i en form på ca. 32 x 22 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen i 18-20 min. Lad kagen afkøle.

Karamelliserede valnødder

Smelt sukkeret på en pande ved middelvarme til sukkeret bliver til en gylden karamel. Det tager lidt tid. Hæld herefter nødderne på panden og bland dem rundt sammen med karamellen. Hæld det hele over på et stykke bagepapir og lad massen køle af.

Hak herefter de karamelliserede valnødder ud i grove stykker. Drys valnødderne over chokoladekagen.

Trøffel

Smelt chokoladen i en gryde. Tilsæt smørret og lad det smelte sammen med chokoladen. Tilsæt tilsidst fløden og rør den forsigtigt ind i chokoladen til en blank masse. Hæld chokoladetrøffel på valnødderne og sørg for, at det ligger i et jævnt lag. Stil kagen på køl, gerne til dagen efter, så trøffel-laget kan størkne.

Skær herefter kagen ud i firkantede stykker og server. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar