Opskrift på tung brownie med chokolademousse og hindbær
Opskrifter Livsstil Shop

Brownie med chokolademousse og hindbær

Brownie med chokolademousse og hindbær – Opskrift på den ultimative chokoladekage med browniebund, chokolademousse og hindbærcoulis. Denne kage er helt uimodståelig lækker og en rigtig chokoladebombe. Kagen består af en tung browniebund, som røres sammen i en gryde, så den er virkelig nem og hurtig at lave. Ovenpå browniebunden er der en luftig og let chokolademousse og hele kagen serveres sammen med en lækker syrlig hindbærcoulis.

Denne kage er perfekt at lave i god tid, da den har allerbedst af at stå på køl natten over, så selve bunden kan sætte sig og også chokolademoussen. Kagen kan serveres til nytårsaften, studentergilde eller fødselsdag. Jeg har bagt kagen i en rund springform, men man kan også lave kagen i en firkantet form, så man kan skære pæne kvadratiske stykker ud. Det er perfekt at servere sådan en kage på en større buffet. Hindbærcoulisen kan også sagtens laves nogle dage inden servering og så blot opbevares på køl i en bøtte. Prøv også at pynte kagen med friske hindbær og citronmelisse. Rigtig god fornøjelse!

 

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Brownie til 10-12 personer
Forberedelse 2 t. / Tilberedning 6 t. / I alt + 8 t.
Ingredienser

Browniebund

200 g smør

200 g mørk chokolade

200 g sukker

5 æg

2 spiseskefulde mel

Chokolademousse

3 husblas

250 g mørk chokolade

6 æggeblommer

75 g flormelis

3,5 dl piskefløde

3 æggehvider

Hindbærcoulis

250 g hindbær, frosne

85 g flormelis

1-2 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

Browniebund

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Beklæd en springform på 23 cm med bagepapir i bunden og smurt med smør opad siderne.

Smelt chokolade og smør i en gryde ved svag varme. Når det er smeltet piskes sukkeret i. Derefter piskes æggene i chokolademassen. Til sidst tilsættes melet og der piskes igen til dejen er homogen. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 25 minutter. Kagen skal føles ubagt, når den kommer ud af ovnen, men den sætter sig, når den kommer på køl. Stil browniebunden på køl i 2 timer.

Chokolademousse

Læg husblas i blød i koldt vand.

Smelt chokoladen i en skål over vandbad og lad den afkøle en smule. Pisk æggeblommer og flormelis lyst og luftig. Hæld chokoladen i imens der piskes.

Kom 3 spsk. vand i en lille gryde (eller i mikroovnen) og kog det op til lige under kogepunktet og smelt husblassen deri. Kom et par skefulde af chokolade-æggeblandingen i den varme husblas-masse og kom det hele op til chokoladeblandingen.

Pisk fløden til en let skum og vend forsigtigt i chokolademassen. Pisk tilsidst æggehvider helt stive og vend dem forsigtigt i chokoladeblandingen.

Beklæd indersiden af springformen med hård kageplast eller bagepapir, så det sidder rundt om kagebunden. Luk springformen igen og hæld chokolademoussen på. Stil kagen på køl i mindst 4 timer, men gerne til dagen efter.

Hindbærcoulis

Kom hindbær, flormelis og citron i en lille gryde og kog det op under omrøring i et par minutter. Blend hindbærrene til en pure og lad hindbærcoulis afkøle.

Inden servering befris kagen fra springformen. Placer kagen på et fad og server kagen med hindbærcoulis. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.