Velkommen til mit nye univers og 3 x brownies med toppings! - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Velkommen til mit nye univers og 3 x brownies med toppings!

 

Så er dagen her endelig! Dagen jeg har glædet mig til og ventet på i mere end 3 måneder. Dagen, hvor mit nye website er gået i luften! Det føles så godt. Mit helt eget website. Ih, hvor har jeg glædet mig til at vise jer det. Jeg håber, at I kan lide det nye design med de lyserøde detaljer, og at designet vil inspirere jer til at gå på opdagelse i alle mine blogindlæg og opskrifter. Der er virkelig blevet arbejdet på højtryk for at gøre siden overskuelig med opdeling i kategorier, et råvareindeks og mange andre funktioner, som skal gøre det nem at finde rundt. Kæmpe tak til Ruby Studio for at være superseje og dygtige til alt det tekniske!

Jeg har glædet mig til at dele det med jer, så skriv endelig en kommentar og fortæl mig, hvad du synes!

Inspireret af mine 3 mest læste indlæg på min gamle blog, skyder jeg hermed min nye blog  i gang på ordentlig vis med en opskrift på de 3 lækreste brownies, her i de nye, fine omgivelser. Der er den berømte flødebolle-brownie med et twist af hindbær, den uimodståelige Toffifee-brownie og til sidst min “chocolate bomb”: brownie med chokolade-mascarponemousse!

Altså, man behøver jo ikke at lave dem alle 3 på en gang, man kan også nøjes med at lave én af dem. Så skal du bare bruge 1/3 af opskriften på selve brownie bunden.

Velkommen og SKÅL! Håber, at du tit vil komme forbi min blog og tjekke de nye indlæg ud. Der kommer til at ske spændende ting og sager!

Kram

Frederikke

Velkommen til mit nye univers og 3 x brownies med toppings!

Ingredienser

Brownie:
Hindbærflødebolleskum:
Chokolademascarponemousse:
Mælkechokolademousse:
Pynt til kagerne: Hindbærflødebolleskum brownie:
Chokolademascarponemousse brownie:
Mælkechokolademousse brownie:

Fremgangsmåde

Brownie:

Start med at tænde ovnen på 175. Smelt smørret og stil det til side. Pisk æg og sukker lyst og skummende. Bland hvedemel, kakaopulver, vaniljesukker og salt sammen og rør det i dejen. Tilsæt til sidst smørret i deje. Fordel dejen i 3 springforme (20 cm i diameter) smurt med smør og med bagepapir i bunden. Bage kagerne i 20-25 minutter ca. De skal være “bløde” inden i, så derfor er det vigtigt at de står på køl i mindst 6 timer eller gerne natten over, så de kan sætte sig.

Dagen efter laves de 3 forskellige toppings.

Hindbærflødebolleskum:

Kog 100 g sukker, vand og glukosesirup op i en gryde til det når 117°C. Pisk æggehvider, vanilje og 40 g sukker sammen. Når sukkersiruppen er klar hældes den ned i æggehviderne i en tynd stråle, imens der piskes ved høj hastighed. Tilsæt frysetørret hindbær og frugtfarve. Pisk nu hele baduljen sammen i ca. 20 minutter til det er helt kølet af og har en sej og fluffy konsistens. Kom flødebolleskummet op i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og kom det på køl. Sæt små dutter på en af brownie bundene.

Chokolademascarponemousse:

Smelt chokoladen og lad den lige køle lidt af. Pisk mascarponen og tilsæt piskefløde lidt ad gangen, imens der piskes indtil det får en cremet konsistens. Tilsæt den smeltede chokolade til mascarponemoussen og pisk godt. Sæt det på køl indtil du skal smører det ud på en brownie bund.

Mælkechokolademousse:

Smelt chokoladen og lad den køle lidt af. Pisk imens fløden til skum. Vend forsigtigt den smeltede chokolade i flødeskummet så det bliver en ensartet masse. Stil på køl i 30 minutter. Og smør det hurtigt ud på en brownie bund inden moussen når at sætte sig for meget.

Pynt:

Pynt kagerne med hver deres toppings og stil dem på køl lige indtil de skal serveres. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

13 kommentarer
 1. Hej Frederikke!

  Jeg skal holde fødselsdag i weekenden og vil afprøve kagen med hindbær samt kagen med bærerne. Jeg har i den forbindelse 2 spørgsmål:

  Kan jeg bage chokolade browniebundene dagen før, og er der mulighed for jeg kan bruge frosne hindbær i stedet for frysetørret, og i så fald hvornår skal jeg komme det i?

  Hilsen Nana 🙂

  1. Hej Nana

   Ih, hvor dejligt at du vil bruge mine opskrifter!
   Det er faktisk bedst at lave browniebundene dagen før, da de helst skal nå at sætte sig. Jeg har ikke selv prøvet med frosne hindbær i, men umiddelbart ville jeg ikke gøre det pga. væsken. Jeg vil helt klart anbefale at bruge frysetørret (det kan fås i stort set alle supermarkeder). Rigtig god fødselsdag og god fornøjelse med bagningen! Skriv endelig igen, hvis du støder på flere spørgsmål 🙂 Kram Frederikke

 2. Hej Frederikke.
  Jeg kan simpelhen ikke få opskriften på hindbærflødebolleskum til at gå op.. Du skriver 250 g sukker ved ingredienserne og ved selve beskrivelsen skriver du 100 g og 40 g sukker. Det giver 140 g sukker. Hvor og hvornår skal det sidste sukker så bruges? ? Hilsen Monique

  1. Hej Monique
   Jeg kan godt forstå at du ikke kan få det til at gå op! Jeg har jo skrevet helt forkert og har nu rettet det i opskriften. Det skal være 140 g sukker i alt. 100 g koges op og 40 g piskes sammen med æggene 🙂 Jeg håber, at det giver mening! God aften.

 3. Hej Frederikke. Håber at det er OK at jeg kommenterer på dette “halvgamle” indlæg, og ikke mindst at du alligevel ser det. Den hindbærflødebolleskum lyder jo for vild og hvor er det flot! Mit spørgsmål går på, om jeg kan lave skummen dagen før/om morgenen for så at opbevarer det i beholder indtil servering og først pynte den da? Tror du at det sætter sig for meget i overfladen eller forbliver det lækkert cremet?

 4. Elsker simpelthen disse kager, har lavet dem utallige gange ? men jeg ville enlig høre om du tror opskriften ville gå an til en nummerkage ?

Skriv en kommentar