Butterdejstærte med løg og artiskok - Butterdejstærte med løg og artiskokker
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Butterdejstærte med løg og artiskok

Butterdejstærte med løg og artiskok – Opskrift på lækker butterdejstærte med karamelliserede løg, artiskokker og parmesan. Denne tærte af butterdej er simpelthen så god og smagfuld. Den er bagt med en creme med karamelliserede løg og hvidløg som blandes med creme fraiche, en masse parmesan og persille. Cremen kommes på butterdejen og toppes med artiskokhjerter. Når tærten er bagt drysses den med ekstra parmesan og purløg.

Det er en super nem tærte, som er perfekt at servere til aftensmad med en salat ved siden af eller som en del af en buffet eller til skovturen. Prøv også denne tærte med butterdej, feta og tomat. Rigtig god fornøjelse!

Opskriften er inspireret af en profil på Instagram der hedder 1000smaretter.

Butterdejstærte med løg og artiskok

Opskrift til 4-5 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 25 min.
I alt 40 min.

Ingredienser

Karamelliserede løg
Løgcreme
Derudover

Fremgangsmåde

Karamelliserede løg

Steg løgene i smørret ved lav varme. Rørrundt undervejs. Når løgene begynder at få lidt farve tilsættes sukkeret og hvidløg. Lad det hele stege sammen.

Kom løgblandingen i en skål og lad det afkøle.

Løgcreme

Rør de karamelliserede løg sammen med creme fraiche, parmesan, persille og salt og peber.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Rul butterdejen ud og placer den på en bageplade med bagepapir. Kom løgcremen på midten af butterdejen, sådan så der er 1-2 cm dej rundt i kanten. Fordel artiskokhjerter på cremen. Pensl olie rundt i kanten og drys med sesamfrø. Bag tærten i ca. 25 min. Drys med ekstra parmesan og purløg. Server straks. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar