Boeuf Bourguignon - Opskrift på den lækreste gryderet

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon – langtidsstegt oksekød i rødvin. Hvis du elsker simremad og gryderetter, med super mørt kød i en lækker sauce med grøntsager og krydderurter, og som dufter i hele huset under tilberedningen, vil du helt sikker kunne li’ denne ret fra det franske landkøkken! Retten er ikke spor svær – den kræver blot lidt planlægning, da oksekødet både skal trække i rødvinen i ca. 5 timer og stå i ovnen i ca. 3 timer. Jeg bruner kødet om formiddagen, stiller det til at trække i køleskabet og gør så retten klar midt på eftermiddagen, så det passer med, at den er færdig ved spisetid. Tilbehøret til retten kan f.eks. være kartoffelmos, broccolimos eller en enkel salat med olie-eddikedressing og et godt brød. Som et ekstra tilbehør kan du stege champignon og perleløg og komme over retten ved servering. Rigtig god fornøjelse!

De bedste Boeuf Bourguignon tips

Boeuf Bourguignon er en klassisk fransk ret, der kræver tid og kærlighed, men med de rigtige tips kan du gøre den endnu bedre! Først og fremmest er det vigtigt at vælge det rigtige kød. En god oksebryst eller skank fungerer bedst, da de bliver møre og saftige under langsom tilberedning.

Start med at brune kødet godt af i en gryde; det giver en dyb smag. Tilsæt løg, gulerødder og hvidløg for ekstra smag, og glem ikke at deglacere gryden med rødvin. Vinen er afgørende for den autentiske smag, så brug en god kvalitetsvin, du også ville nyde at drikke.

Lad retten simre i flere timer for at få de bedste smagsnuancer frem. Tilsæt svampe og perleløg mod slutningen af tilberedningen for ekstra tekstur. Server din Boeuf Bourguignon med kartoffelmos eller friskbagt brød for at få det hele med. Bon appétit!

Boeuf Bourguignon

Opskrift til 4 personer
Forberedelse + 5 t.
Tilberedning + 3 t.
I alt + 8 t.

Ingredienser

Boeuf Bourguignon

Fremgangsmåde

Boeuf Bourguignon

Skær oksekødet i store tern, ca. 2 x 2 cm, sørg for at fjerne evt. sener.

Brun halvdelen af kødet i smør/olie på en varm stegepande og kom det i en skål. Brun resten af kødet på samme måde og kom det i skålen. Drys med salt og peber, kom timiankvistene ved og hæld rødvinen over. Stil skålen tildækket i køleskabet i min. 5 timer.

Tænd ovnen på 150 °C varmluft.

Hæld rødvinen fra kødet (Gem vinen!) og kom kødet og timiankvistene i f.eks. en gryde eller et ildfastfad med låg, som kan tåle at komme i ovnen (alternativt kan du bruge et dybt ildfast fad eller skål og dække det godt til med stanniol). Kom et par stilke bladselleri og laurbærblade ned ved kødet.

Orden løgene og skær dem i både. Ordne hvidløgene og skær dem i skiver. Brun løg og hvidløg på panden i lidt smør. Skræl rodfrugterne og skær dem i tern. Kom dem på panden til løgene og steg lidt. Hæld grøntsagerne over kødet. Kom vinen fra kødet på panden sammen med flåede tomater, bouillon og lidt sukker (til at runde smagen af), og lad det koge op. Hæld det over kød og grøntsager (det skal helst dække) og kom låget på gryden/fadet. Stil den i ovnen i ca. 3 timer – kig til kødet et par gange undervejs og rør i det, så alt kødet bliver dækket. Tag låget af gryden/fadet i det sidste kvarter, så saucen kan koge lidt ind.

Når kødet er færdigt, fiskes bladselleri og timian op, og saucen smages til med lidt mere salt & peber/sukker/konc. tomatpuré, hvis der er brug for det. Drys med lidt frisk timian og stil gryden på bordet, så retten holder sig rygende varm. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar