Bløde kærnemælksboller som er lette og luftige! Disse boller med kærnemælk og kardemomme er helt fantastisk gode. Sådan nogle vaskeægte fødselsdagsboller, som passer perfekt til et rigtigt fødselsdagsbord med boller og lagkage. Kærnemælksbollerne er nemme at lave og kan sagtens fryses ned. Jeg har bagt bollerne i en bradepande, hvor de står tæt, så de kan hæve sammen. Men bollerne kan også bages på 2 bageplader, med godt med plads imellem, så de ikke hæver sammen. Spis bollerne med f.eks. stikkelsbærmarmelade, hindbærsyltetøj eller hjemmelavet nutella. Velbekomme!
Bløde kærnemælksboller
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bløde kærnemælksboller:
Opløs gæren i kærnemælken i en røreskål. Tilsæt æg, smeltet smør, salt, sukker, kardemomme og ælt. Tilsæt melet lidt adgangen, imens der æltes. Ælt indtil dejen slipper skålen.
Del dejen i 15 lige store boller og placer dem på en bageplade med bagepapir. Kom et viskestykke over bollerne og lad dem hæve i 1 time.
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Pensl bollerne med æg og bag dem i midten af ovnen i ca. 13-15 minutter eller indtil de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle lidt af og server dem. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Synes de smuldrer meget og smager for meget af gær.
Det har jeg ikke oplevet før. Måske har de æltet for meget eller hævet for længe?
Det er sådan en dejlig og nem opskrift. Og bollerne er super lækre!
Det er jeg så glad for at høre! Tak for din kommentar 🙂
Er det en fordel at røre i maskine ?
Endelig lykkedes det for mig at lave dejlige bløde boller. Mega lækre?
Er det en fordel at røre i maskine?
Jeg bruger altid røremaskine, men dejen kan sagtens laves uden 🙂
De blev rigtig luftige og gode
De blev super lækket bløde & luftige ,og god smag
Så gode boller!
Kan jeg lade bollerne hæve i 2 timer (eller lidt mere) istedet for 1 time? Hvis jeg f.eks. kun anvender 25 g. gær istedet for 50 g.? ☺️
Det glæder mig at høre 🙂 Ja, det kan du sagtens 🙂
Kan jeg bruge mindre gær og koldhæve natten over?
Ja, det kan du sagtens 🙂
Hej Frederikke . Jeg laver dem med solsikkekerner hørfrø og chiafrø i bollerne , udenpå kommer jeg solsikkekerner på , de bliver rigtige gode .
Kan du bruge samme opskrift til pølsehorn?
Ja, sagtens 🙂