Bløde kærnemælksboller - opskrift på lækre bløde kærnemælksboller

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Bløde kærnemælksboller

Bløde kærnemælksboller som er lette og luftige! Disse boller med kærnemælk og kardemomme er helt fantastisk gode. Sådan nogle vaskeægte fødselsdagsboller, som passer perfekt til et rigtigt fødselsdagsbord med boller og lagkage. Kærnemælksbollerne er nemme at lave og kan sagtens fryses ned. Jeg har bagt bollerne i en bradepande, hvor de står tæt, så de kan hæve sammen. Men bollerne kan også bages på 2 bageplader, med godt med plads imellem, så de ikke hæver sammen. Spis bollerne med f.eks. stikkelsbærmarmelade, hindbærsyltetøj eller hjemmelavet nutella. Velbekomme!

Bløde kærnemælksboller

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 1 t. 10 min.
Tilberedning 15 min.
I alt 1 t. 30 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Bløde kærnemælksboller:

Opløs gæren i kærnemælken i en røreskål. Tilsæt æg, smeltet smør, salt, sukker, kardemomme og ælt. Tilsæt melet lidt adgangen, imens der æltes. Ælt indtil dejen slipper skålen.

Del dejen i 15 lige store boller og placer dem på en bageplade med bagepapir. Kom et viskestykke over bollerne og lad dem hæve i 1 time.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Pensl bollerne med æg og bag dem i midten af ovnen i ca. 13-15 minutter eller indtil de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle lidt af og server dem. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

17 kommentarer
  1. Så gode boller!
    Kan jeg lade bollerne hæve i 2 timer (eller lidt mere) istedet for 1 time? Hvis jeg f.eks. kun anvender 25 g. gær istedet for 50 g.? ☺️

  2. Hej Frederikke . Jeg laver dem med solsikkekerner hørfrø og chiafrø i bollerne , udenpå kommer jeg solsikkekerner på , de bliver rigtige gode .

Skriv en kommentar