Opskrifter Livsstil

Hjemmelavet guf med hindbær

Hjemmelavet guf med hindbær er et must til sommerens mange isvafler. Det er virkelig nemt at lave guf selv og den kan laves med forskellige smage. Jeg har lavet med vanilje og hindbærsyltetøj, men det kan også være med rabarber, jordbær, brombær, solbær eller bare helt neutralt. Lav gerne guffen lige inden den skal serveres, da den hurtigt mister luften og falder sammen og bliver lidt flydende. Her er en hurtig opskrift på hindbærsyltetøj:

Hjemmelavet hindbærsyltetøj:

250 g frosne eller frisk hindbær

125 g sukker

Saft af 1/2 citron

0,5 tsk. Rød Melatin eller lign.

Hjemmelavet hindbærsyltetøj:

Kom hindbær, sukker og citronsaft i en lille gryde. Lad det stå i en times tid til hindbærrene er begyndt at smelte. Varm gryden langsomt op til kogepunktet, og lad syltetøjet koge et par minutter ved svag varme. Undgå at røre for meget i det, så bærrene ikke bliver helt mast. Bland Rød Melatin med 1 tsk. sukker og drys det udover syltetøjet og kog yderligere et par minutter (tjek fremgangsmåden på posen). Hæld det varme syltetøj på et helt rent og skoldet glas med et tætsluttende låg, hvis du ikke skal bruge det med det samme.

Hjemmelavet guf med hindbær
Ingredienser

Hjemmelavet guf med hindbær:

150 g sukker

0,5 dl vand

Kornene fra 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepasta

2 past. æggehvider

2 spsk. hindbærsyltetøj, evt. lidt ekstra

Fremgangsmåde

Hjemmelavet guf med hindbær:

Kog sukker, vand og vanilje op i en lille gryde til sukkeret er opløst og massen bliver til en tyk sirup. Pisk æggehviderne skummende og hæld sukkersiruppen op i skålen i en tynd stråle imens der piskes. Tilsæt hindbærsyltetøj. Pisk massen i ca. 10-15 minutter indtil den bliver sej og blank. Kom guf op i en skål bland evt. lidt ekstra hindbærsyltetøj i og server straks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.