Hjemmelavet guf - Opskrift på nem hjemmelavet guf til is
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Hjemmelavet guf

Hjemmelavet guf – Opskrift på hjemmelavet guf til is. Guf er et must til sommerens mange isvafler. Det er virkelig nemt at lave guf selv, og den kan laves med forskellige smage. Jeg har her lavet den med vanilje og tilsat rød frugtfarve.

Guf laves ved at koge en sukkersirup med sukker, vand og vanilje til en tyk sirup som herefter hældes op i piskede æggehvider, og der piskes indtil, det bliver til en sej, blank og luftig marengs. Lav gerne guffen lige inden den skal serveres, da den hurtigt mister luften og falder sammen og bliver lidt flydende. Man kan nemt lave dobbeltportion eller lave 3 dobbelt, og tilsætte forskellige smage til hver del, men man kan også lave en stor portion med kun en smag. Brug guf til is eller ovenpå koldskål. Rigtig god fornøjelse!

Guf med hindbær

Hvis du vil lave guf med hindbær, så røres der ca. 4 spsk. hindbærsyltetøj i den færdige guf.

Guf med lakrids

Hvis du vil lave guf med lakrids, så røres der 3 spsk. lakridspulver i den færdige guf.

Prøv også min opskrift på hjemmelavet softice.

Hjemmelavet guf

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 5 min.
Tilberedning 15 min.
I alt 20 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Hjemmelavet guf

Kog sukker, vand og vanilje op i en lille gryde og kog det op. Tilsæt frugtfarve. Kog massen til den bliver til en sirup på 117 C.

Pisk æggehviderne stive. Hæld herefter sukkersiruppen op i æggehviderne i en tynd stråle, imens der fortsat piskes. Pisk massen i ca. 5 minutter eller indtil den bliver sej og blank. Så er der hjemmelavet guf klar til brug. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer
  1. Hej, kan det evt. opbevares på køl og piskes op igen dagen efter?
    Dine opskrifter plejer altid at side lige i skabet!

    1. Tusind tak! Det gør mig glad! Guf er lidt svært at arbejde med, fordi det skal helst laves lige inden servering, da det mister luften, så tror ikke man kan piske det op igen, men det er da forsøget værd 🙂

Skriv en kommentar