Hjemmelavet guf - Opskrift på nem hjemmelavet guf til is
Opskrifter Livsstil Shop

Hjemmelavet guf

Hjemmelavet guf – Opskrift på hjemmelavet guf til is. Guf er et must til sommerens mange isvafler. Det er virkelig nemt at lave guf selv, og den kan laves med forskellige smage. Jeg har her lavet den med vanilje og tilsat rød frugtfarve.

Guf laves ved at koge en sukkersirup med sukker, vand og vanilje til en tyk sirup som herefter hældes op i piskede æggehvider, og der piskes indtil, det bliver til en sej, blank og luftig marengs. Lav gerne guffen lige inden den skal serveres, da den hurtigt mister luften og falder sammen og bliver lidt flydende. Man kan nemt lave dobbeltportion eller lave 3 dobbelt, og tilsætte forskellige smage til hver del, men man kan også lave en stor portion med kun en smag. Brug guf til is eller ovenpå koldskål. Rigtig god fornøjelse!

Guf med hindbær

Hvis du vil lave guf med hindbær, så røres der ca. 4 spsk. hindbærsyltetøj i den færdige guf.

Guf med lakrids

Hvis du vil lave guf med lakrids, så røres der 3 spsk. lakridspulver i den færdige guf.

Prøv også min opskrift på hjemmelavet softice.

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Dessert til 4 personer
Forberedelse 5 min. / Tilberedning 15 min. / I alt 20 min.
Ingredienser

Hjemmelavet guf

0,5 dl vand

125 g sukker

Kornene fra 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepasta, kan undlades

1 past. æggehvide

Frugtfarve eller pulver

Fremgangsmåde

Hjemmelavet guf

Kog sukker, vand og vanilje op i en lille gryde og kog det op. Tilsæt frugtfarve. Kog massen til den bliver til en sirup på 117 C.

Pisk æggehviderne stive. Hæld herefter sukkersiruppen op i æggehviderne i en tynd stråle, imens der fortsat piskes. Pisk massen i ca. 5 minutter eller indtil den bliver sej og blank. Så er der hjemmelavet guf klar til brug. Velbekomme!

Bedøm denne ret

2 Comments
  1. Hej, kan det evt. opbevares på køl og piskes op igen dagen efter?
    Dine opskrifter plejer altid at side lige i skabet!

    1. Tusind tak! Det gør mig glad! Guf er lidt svært at arbejde med, fordi det skal helst laves lige inden servering, da det mister luften, så tror ikke man kan piske det op igen, men det er da forsøget værd 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.