Blåbærkage med streusel - Blåbærkage med crumble og citron
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Blåbærkage med streusel

Blåbærkage med streusel – Opskrift på den lækreste blåbærkage med sprød streusel og citron. Denne blåbærkage er super nem og virkelig god. Kagen består af en lækker dej, som kommes i en springform. Ovenpå dejen fordels frosne blåbær, som er vendt med kartoffelmel og citronskal. Herefter drysses blåbærrene med streusel, som er en slags sprød crumble, som kun består af hvedemel, sukker og smeltet smør. Kagen er perfekt at servere med creme fraiche eller flødeskum til.

Prøv også mine andre opskrifter på kager med blåbær f.eks. min opskrift på blåbærkage med toscafyld eller blåbærtærte med sprødt låg med havregryn. Rigtig god fornøjelse!

Blåbærkage med streusel

Opskrift til 10 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 40 min.
I alt + 1 t.

Ingredienser

Blåbær
Streusel
Dej

Fremgangsmåde

Blåbær

Vend de frosne blåbær med kartoffelmel og citronskal. Lad dem stå på køkkenbordet imens de andre dele laves.

Streusel

Kom sukker, hvedemel og smeltet smør i en skål. Rør det sammen til en smuldret masse.

Dej

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Pisk smør og olie sammen til det er lyst. Tilsæt sukkeret og pisk til en lys og luftig masse. Pisk et æg i ad gangen. Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver. Hæld melblandingen i dejen skiftevis med mælk og citronsaft.

Beklæd en springform på 23 cm med bagepapir. Hæld dejen i formen, fordel blåbærrene over og drys med streusel. Bag kagen i ca. 40 min.

Lad kagen afkøle. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

3 kommentarer
    1. Ja, det kan man sagtens, men de friske blåbær man køber i supermarkedet smager næsten ikke af noget i forhold til dem der er frosset 🙂

Skriv en kommentar