Blåbærtærte - Blåbærtærte med sprødt låg med havregryn og sirup
Opskrifter Livsstil Shop

Blåbærtærte

Blåbærtærte – Opskrift på blåbærtærte med sprødt låg med havregryn og sirup. Denne sprøde blåbærtærte er lavet med frosne blåbær. Blåbærrene kommes i et tærtefad med sukker og kartoffelmel. Ovenpå kommes der en virkelig lækker dej lavet med havregryn, smør, piskefløde, mel, sukker, lys sirup, bagepulver og et lille nip salt. Tærten bages til den er sprød og gylden.Prøv at vend limeskal eller citronskal og vanilje sammen med blåbærrene, det giver en rigtig dejlig smag.

Blåbærtærte er så lækkert og nemt at lave. Det er egentlig ikke en rigtig tærte, da der ikke er nogle form for bund i, men kun blåbær og så det sprøde låg. Blåbærtærten kan sagtens laves dagen inden servering og blot opbevares på køl. Den kan også sagtens laves lige inden servering, og så spises lun. Server tærten med creme fraiche, letpisket flødeskum eller en god kugle vaniljeis.

Prøv også min opskrift på den bedste æbletærte. Rigtig god fornøjelse!

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Tærter til 8-10 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 40 min. / I alt 1 t.
Ingredienser

Blåbærtærte

500 g blåbær, frosne

2 spsk. kartoffelmel

2 spsk. sukker

Havregrynslåg

175 g smør

1/2 dl lys sirup

200 g sukker

1/2 dl piskefløde

150 g grovvalsede havregryn

100 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

1 lille nip salt

Fremgangsmåde

Blåbærtærte

Hæld blåbær i et tærtefad på 28 cm i diameter. Drys kartoffelmel og sukker udover blåbærrene og vend det rundt.

Havregrynslåg

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Smelt smør i en gryde og tag det af varmen. Tilsæt sirup, sukker og piskefløde. Tilsæt herefter havregryn, hvedemel, bagepulver og salt og rør det hele godt sammen til en klistret tynd dej. Hæld dejen på blåbærrene så de er helt dækket. Bag tærten i ovnen i ca. 30-40 min. indtil den er gylden og sprød.

Server tærten afkølet med f.eks. creme fraiche eller vaniljeis. Velbekomme!

Bedøm denne ret

8 Comments
  1. Jeg har lavet denne én gang og den smagte fantastisk! Jeg severede den direkte fra ovnen, og den blev hurtigt en behagelig temperatur – jeg synes den var så lækker når den var lun. Nu skal jeg lave den igen, men jeg skal have den med ud til fødselsdag, og vil gerne severe den lun. Skal jeg “næsten” færdigbage den og så blot give den de sidste 10 minutter når jeg er fremme, eller hvordan ville du gøre?

    1. Årh, hvor skønt at høre! Ja, jeg ville gøre det samme som du skriver, med at bage den næsten færdig og så bage den de resterende minutter, når du kommer frem 🙂 Rigtig god fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.