Blåbærkage med streusel – Opskrift på den lækreste blåbærkage med sprød streusel og citron. Denne blåbærkage er super nem og virkelig god. Kagen består af en lækker dej, som kommes i en springform. Ovenpå dejen fordels frosne blåbær, som er vendt med kartoffelmel og citronskal. Herefter drysses blåbærrene med streusel, som er en slags sprød crumble, som kun består af hvedemel, sukker og smeltet smør. Kagen er perfekt at servere med creme fraiche eller flødeskum til.
Prøv også mine andre opskrifter på kager med blåbær f.eks. min opskrift på blåbærkage med toscafyld eller blåbærtærte med sprødt låg med havregryn. Rigtig god fornøjelse!
Blåbærkage med streusel
Ingredienser
BlåbærFremgangsmåde
Blåbær
Vend de frosne blåbær med kartoffelmel og citronskal. Lad dem stå på køkkenbordet imens de andre dele laves.
Streusel
Kom sukker, hvedemel og smeltet smør i en skål. Rør det sammen til en smuldret masse.
Dej
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Pisk smør og olie sammen til det er lyst. Tilsæt sukkeret og pisk til en lys og luftig masse. Pisk et æg i ad gangen. Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver. Hæld melblandingen i dejen skiftevis med mælk og citronsaft.
Beklæd en springform på 23 cm med bagepapir. Hæld dejen i formen, fordel blåbærrene over og drys med streusel. Bag kagen i ca. 40 min.
Lad kagen afkøle. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
Kan man bruge friske blåbær i stedet for frosne blåbær til denne opskrift? 🙂
Ja, det kan man sagtens, men de friske blåbær man køber i supermarkedet smager næsten ikke af noget i forhold til dem der er frosset 🙂
Okay så holder jeg mig til de frosne bær 🙂