Den lækreste forårsdessert med bagte rabarber med yoghurtcreme. En enkel dessert som er både syrlig, frisk og sød. Jeg elsker at bruge rabarber i det søde køkken og det er atter blevet rabarbersæson. Jeg har bagt rabarberne med massere af vanilje og citronskal, det er en vidunderlig kombination. Desserten er anrettet i glas med skiftevis bagte rabarber og yoghurtcreme. Denne lækre nemme dessert er perfekt at servere til dessert efter middagen eller til eftermiddagskaffen. Prøv også denne trifli med bagte rabarber, sprøde havregryn og mascarponecreme, den lækreste rabarberkompot, koldskål med rabarber og mojito med rabarber. Rigtig god fornøjelse!
Bagte rabarber med yoghurtcreme
Ingredienser
YoghurtcremeFremgangsmåde
Yoghurtcreme
Vend yoghurten sammen med flormelis, citronsaft og skal og salt. Pisk fløden til en let skum og vend den i yoghurten. Stil yoghurtcremen på køl imens du laver rabarberne.
Bagte rabarber
Skyl rabarberne godt og skær dem ud i små stykker. Bland rabarberne med sukker, vaniljestang og citronskal og kom dem i et ildfast fad med stanniol over. Bag rabarberne i ca. 25 minutter ved 200 C varmluft. Lad rabarberne køle af og sigt herefter saften fra, så du har de bagte rabarber og saften hver for sig.
Ved servering
Vend lidt af saften sammen med yoghurtcremen, så der dannes fine striber i cremen. Anret desserten i fine glas: Kom lidt yoghurtcreme i bunden, kom bagte rabarber ovenpå, kom yoghurtcreme ovenpå og pynt med bagte rabarber, saft og mynte/citronmelisse.
Skriv endelig en kommentar