Bagt laks med pesto og blomkålscouscous

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Bagt laks med pesto og blomkålscouscous

Bagt laks med pesto og blomkålscouscous – et skønt og velsmagende måltid. Jeg elsker bagt laks og især laks bagt med citronskiver og hjemmelavet persillepesto. Jeg serverede dette måltid for mine forældre og de var ellevilde med det! Mine søskende er ude at rejse, og de kan nemlig ikke lide fisk, så derfor var det en perfekt mulighed for at servere fisk. Blomkålscouscous laver jeg ret tit, men med forskelligt fyld i. Denne gang med smørstegt squash, fetaost, granatæble, avocado, ristede pinjekerner og hakkede pistacienødder. En dejlig salat som mætter godt. Du kan sagtens forberede dette måltid i god tid. Lav pesto og også couscous klar i forvejen, så får du nemt og hurtigt aftensmaden på bordet. Du kan servere en dressing til eller noget lækkert brød. Rigtig god fornøjelse!

Bagt laks med pesto og blomkålscouscous

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 20 min.
I alt 35 min.

Ingredienser

Blomkålscouscous:
Pesto:
Derudover:

Fremgangsmåde

Blomkålscouscous:

Del blomkålen i nogle mindre stykker og hak dem fint i en foodprocessor. Skær squashen i tern og steg dem gyldne på en pande i smør. Lad dem køle af. Ordn de andre ingredienser og bland det hele sammen til en skøn blomkålscouscous salat i en skål eller et fad.

Pesto:

Kom alle ingredienserne i en minihakker og kør det til en ensartet pesto. Smag gerne pestoen til, måske der skal tilsættes lidt mere salt.

Placer laksefileterne i et fad. Læg et par citronskiver på hvert stykke laks og fordel pestoen udover laksen. Bag laksen i ca. 20 minutter ved 200 C til de er gennemstegte. Server laksen sammen med blomkålscouscous. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Gode tips til bagt laks med pesto og blomkålscouscous

Når du laver bagt laks med pesto og blomkålscouscous, er der nogle smarte tips, der kan gøre retten endnu bedre. Start med at vælge en god laks, helst frisk og bæredygtig. For at få en dejlig smag, kan du marinere laksen i pesto i en halv time før bagning – det giver ekstra dybde.

Når du tilbereder blomkålscouscous, kan det være en god idé at hakke blomkålet groft, så det får en god tekstur. Steg det let på panden med lidt olivenolie, hvidløg og krydderier for at få smagen frem.

Bag laksen i ovnen ved 200 grader, indtil den er møre, men stadig saftig – cirka 12-15 minutter. Server laksen oven på blomkålscouscousen, og drys lidt friske urter som persille eller basilikum over for ekstra farve og smag. Det gør retten både lækker og indbydende!

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar