Bagt laks med basilikumsmør og parmesan – Opskrift på saftig bagt laks med basilikumsmør, parmesan og panko. Denne opskrift på bagt laks er min favorit. Laksen bliver så saftig og fyldt med smag. Laksen smøres med den lækreste basilikumsmør med hvidløg, pinjekerner, citron og olie. Herefter drysses der pankorasp, parmesan og citronskal på, hvorefter laksen bages i ovnen. En super dejlig måde at servere laks på og den kan både nydes varm og kold.
Server f.eks. laksen sammen med denne bagte kartoffelsalat eller server den med en salat eller sammen med denne poké bowl. Prøv også denne opskrift på bagt laks. Rigtig go fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.
Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Bagt laks med basilikumsmør og parmesan
1 stykke laksefilet, 400 g
50 g smør, blødt
1 bundt frisk basilikum
1 fed hvidløg
60 g pinjekerner
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
Salt og peber
1 dl pankorasp
1 dl fintrevet parmesan
Fintrevet citronskal fra 1 citron
Fremgangsmåde
Bagt laks med basilikumsmør og parmesan
Tænd ovnen på 185 C varmluft
Kom laksefileten i et fad beklædt med bagepapir. Blend smør, basilikum, hvidløg, pinjekerner, olivenolie, citronsaft, salt og peber til en ensartet creme/smør. Fordel det på laksen. Drys med pankorasp, parmesan og citronskal.
Bag laksen i ca. 25 min. Server straks. Velbekomme!