Asiatisk svinekød med ris og broccoli - Asiatisk svinekød i sticky sweet chili sauce
Opskrifter Livsstil Shop

Asiatisk svinekød med ris og broccoli

Asiatisk svinekød med ris og broccoli – Opskrift på asiatisk svinekød stegt i en sticky sweet chili sauce serveret med ris og broccoli. Den lækreste ret med marineret svinekød, som først koges og derefter glaceres i den lækreste smagfulde sticky sweet chili sauce. Saucen består bl.a. af chili, hvidløg, soya, honning og ketchup.

Jeg bruger revelsben til denne ret, som er en slags tykke skiver flæsk med ben. Benene skæres fra kødet og kødet skæres i store tern, og det hele koges i vand med løg, gulerødder og urter, for at give kødet god smag. Når kødet er taget op af kogevandet, så kan kogevandet koges ind og gemmes til brug i en suppe eller sovs. Det kan nemlig sagtens fryses ned.

Retten kan sagtens serveres med mange andre grøntsager til. Prøv også min opskrift på korean fried chicken. Rigtig god fornøjelse!

 

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Ris til 4 personer
Forberedelse 20 min. / Tilberedning 1 t. / I alt 1 t. 20 min.
Ingredienser

Asiatisk svinekød

1 kg revelsben

1 løg, skåret i store stykker

1 gulerod, skåret i store stave

1 lille bundt timian, persille eller andre krydderurter

1 tsk. salt

Sweet chili sauce

2 fed hvidløg, presset

2 spsk. olivenolie

4 spsk. soya

3 spsk. chili paste, f.eks. gochujang

3 spsk. honning

2 spsk. riseddike

4 spsk. brun farin

3 spsk. ketchup

Derudover

1 broccolihoved

Ris

Sesamfrø

Fremgangsmåde

Asiatisk svinekød

Skær benene af revelsben i store tern, Kom ben og kød i en gryde og dæk med koldt vand. Kog det op. Når vandet koger fjernes det skum, der dannes med en ske. Gør dette et par gange. Tilsæt løg, gulerod, krydderurter og salt.

Læg låg på gryden og kog ved svag varme i ca. 30 min.

Tag kødet op og stil til side. Kog evt. kogevandet ind og gem det til brug i en suppe eller sovs.

Sweet chili sauce

Svits hvidløg i olivenolie på en pande. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad det koge lidt ind. Skru lidt højere op for varmen og tilsæt de firkantede kødstykker og steg i ca. 5 min. Saucen skal være klistret og glacere kødet.

Skær/bræk broccoli ud i buketter og blancher dem i kogende vand i et par min.

Server asiatisk marineret svinekød med ris og broccoli. Drys med sesamfrø. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.