Forårsruller - Opskrift på hjemmelavede sprøde vegetariske forårsrulle
Opskrifter Livsstil Shop

Forårsruller

Forårsruller – Opskrift på hjemmelavede sprøde vegetariske forårsruller med grøntsager og filodej. De bedste hjemmelavede forårsruller, som består af filodej, der fyldes med den lækreste grøntsagsfyld med bl.a. hvidkål, svampe, gulerødder og ingefær. Når filodejen er rullet om fyldet, så friteres rullerne til de bliver gyldne og sprøde. Man kan også sagtens lave forårsrullerne med kød sammen med grøntsagerne. Her plejer jeg at bruge hakket svinekød. Man kan også koge risnudler og komme dem ind i forårsrullerne sammen med det andet fyld, det smager også virkelig godt.

Forårsrullerne kan serveres som en forret eller som en del af et måltid med f.eks. denne asiatiske agurkesalat og med soya og sweet chili sauce. Jeg bruger fersk filodej, som jeg køber i en rulle med 7 ark, som jeg skærer ud, så der ialt er 28 firkanter. Man kan også bruge dej, der er beregnet til forårsruller, som kan købes i asiatiske supermarkeder.

Kan jeg lave forårsrullerne i god tid?

Forårsrullerne smager klart bedst, når de stadig er lune og helt sprøde. Man kan dog sagtens fritere dem og så fryse dem ned, hvorefter de varmes i ovnen. Forårsrullerne kan også rulles med fyldet og så fryses ned, hvor de friteres direkte fra frost. Her er det dog vigtigt at rullerne ikke ligger for tæt i fryseren, så de klistrer sammen. Rigtig god fornøjelse!

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Aftensmad til 6-8 personer
Ingredienser

Fyld til forårsruller (28 stk.)

300 g hvidkål

1 stort løg

3 fed hvidløg

2 gulerødder

200 g svampe

1 tsk. friskrevet ingefær

2 spsk. soya

1 tsk. sukker

Derudover

300 g filodej (7 ark filodej)

Melklister af 4 spsk. mel rørt med 4 spsk. vand

Fritureolie eller anden smagsneutral olie

Sweet chili sauce og soya til servering

 

 

 

 

Fremgangsmåde

Fyld til forårsruller

Kom hvidkål, løg, hvidløg, gulerødder, svampe og ingefær i en foodprocessor og kør det til det er helt finthakket. Hvis der ikke er plads til alle ingredienserne, så kan de hakkes lidt ad gangen. Bland soya og sukker i.

Steg fyldet i ca. 10 min. på en pande med lidt olivenolie. Lad det afkøle.

Rul filodej ud. Skær hvert ark ud til 4 firkanter, så der ialt er 28 firkanter.

Tag en firkant og læg på bordet med et hjørne pegende mod dig. Læg en spsk. fyld på og rul dejen om fyldet 2 gange. Rul enderne indover og pensl med melklister og rul sammen.

Varm olien op i en gryde til 170 C ca. Friter 4-5 forårsruller ad gangen i ca. 2 min. eller indtil de er gyldne og sprøde. Læg dem på køkkenrulle, så det kan suge fedtet.

Server de lune og sprøde forårsruller med soya og sweet chili sauce. Velbekomme!

Bedøm denne ret

1 Comment
  1. Super lækre forårsruller. MUMS
    Mine var med lige dele hakket oksekød og grøntsager plus bønnespirer. Daloon er yt, fra nu af 😂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.