Korean fried chicken – Opskrift på sprøde Korean fried chicken med hjemmelavet sweet chili sauce. Korean fried chicken er friturestegt kylling i en sprød dej, som vendes med en stærk og sød sweet chili sauce. Jeg fik engang Korean fried chicken på en restaurant i København og jeg var solgt ved første bid. Det smager så dejligt og er fyldt med god smag fra bl.a. chili, hvidløg, soya og ketchup.
Saucen som den friturestegte kylling vendes i laves med bl.a. gochujang, som er fermenteret chilipasta, og det kan købes i velasortederede supermarkeder eller i asiatiske supermarkeder. Man kan også bruge chiliolie pasta, f.eks. den fra Chum Chum. Prøv også min opskrift på asiatiske kødboller med teriyaki sauce. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Sweet chili sauce
2 fed hvidløg, presset
2 spsk. olivenolie
3 spsk. soya
2 spsk. chili paste, f.eks. gochujang
2 spsk. honning
1 spsk. riseddike
3 spsk. brun farin
2 spsk. ketchup
Frituredej
75 hvedemel
75 majsstivelse
1 1/2 tsk. bagepulver
2 dl iskoldt vand
Kylling
600 g kyllingebryst
125 g majsstivelse
3 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. salt
1 tsk. tørrede chiliflager
Derudover
1 L fritureolie
Forårsløg
Sesamfrø
Fremgangsmåde
Sweet chili sauce
Svits hvidløg i olivenolie i en lille gryde. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad det koge ind til en tyk sauce. Stil saucen til side.
Frituredej
Pisk ingredienserne sammen til en tynd dej.
Kylling
Skær kylling ud i mellemstore tern.
Bland majsstivelse, hvidløgspulver, salt og chiliflager sammen. Vend kyllingen i blandingen. Vend kyllingen i frituredejen, lige når olien er klar.
Varm olien op til 180 C i en gryde. Friter kyllingen lidt ad gangen i olien i ca. 7 min. eller til kyllingen er gennemstegt.
Hæld saucen over kyllingen og server med forårsløg og sesamfrø. Velbekomme!