Gyoza med sprød sesambund - Hjemmelavede gyoza med sesambund og fyld
Opskrifter Livsstil Shop

Gyoza med sprød sesambund

Gyoza med sprød sesambund – Opskrift på hjemmelavede gyoza med sprød sesambund og fyld. Disse gyoza eller dumplings, som de også kaldes, er lavet helt fra bunden med hjemmelavet gyoza dej og det lækreste smagfulde fyld. Dejen består kun af 2 ingredienser: hvedemel og kogende vand. Dejen æltes godt sammen på køkkenbordet med hænderne og rulles ud til flade cirkler, som fyldes med fyld og dejen foldes efterfølgende rundt om fyldet. Fyldet består bl.a. af hakket svinekød, kål, ingefær, gulerødder, soya, hvidløg og sesam.

I stedet for at lave dejen selv, så kan gyoza dej sagtens købes i asiatiske supermarkeder, så er det en ret, der nemt kan laves på travle hverdage.

Gyoza kan laves på to måder: Enten dampes de i en bambus damper eller også så laves de ligesom jeg har gjort, ved at stege dem i sesamolie i bunden på en pande. Efterfølgende hældes der kogende vand på, og så skal der låg på, for at gyozaerne dampes.

Jeg folder gyoza med hænderne, men man kan også købe en presser, som presser dejen rundt om fyldet, så man ikke selv skal stå og lave folderne. Når gyozaerne er foldet, så kan de sagtens fryses ned i op til 1 måned, hvis du ikke når at få dem alle spist. Rigtig god fornøjelse!

Asiastisk mad til 4-6 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 30 min. / I alt 1 t. 30 min.
Ingredienser

Gyoza dej

500 g hvedemel

3 dl vand, kogende

Kartoffelmel til udrulning

Fyld til gyoza

400 g hakket svinekød

1 æg

1 spsk. sesamfrø

100 g revet gulerødder

100 g finthakket kål, kinakål, hvidkål eller spidskål

2 spsk. soya

2 stængler forårsløg, finthakket

2 fed hvidløg, revet

Dip

1,5 dl soya

3 spsk. sesamolie

2 spsk. riseddike

1 spsk. sesamfrø

1 stængel forårsløg, finthakket

Derudover

Sesamolie til stegning

Ekstra sesamfrø

Fremgangsmåde

Gyoza dej

Bland hvedemel med kogende vand sammen i en skål. Det skal bare være smuldret og klumpet. Hæld det ud på køkkenbordet og ælt dejen på bordet i ca.5-10 minutter til dejen bliver blank og smidig. Lad dejen hvile i 20 min. under et fugtigt klæde. Form dejen til ca. 30 lige store kugler (mine vejede ca. 28 g hver).

Rul hver dejkugle ud til en cirkel på ca. 12 cm i diameter. Du kan også rulle hele dejen ud og stikke cirkler ud med en rund udstikker på ca. 12 cm i diameter.

Fyld til gyoza

Rør alle ingredienserne sammen til en ensartet masse. Opbevar på køl, hvis du ikke skal lave gyoza med det samme.

Dip

Rør ingredienserne sammen og stil på køl indtil brug.

Sådan laver du gyoza

Pensl dej cirklerne med en smule vand. Kom 1 lille tsk. fyld på midten af dejen. Fold dejen (der findes en masse videoer på Youtube med dette step).

Dyp bunden af hver gyoza i en smule vand og herefter i sesamfrø, så bunden er dækket af sesam.

Varm en pande op på middelvarme med sesamolie. Steg gyoza på sesambunden i ca. 3 minutter. Hæld 1 dl kogende vand på panden og kom hurtigt låg på, så der dannes damp. Damp gyoza i ca. 5 minutter. Tag gyoza af panden og kom dem på et fad eller en tallerken og server straks med dippen. Velbekomme!

 

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.