Hjemmelavede snebolde med marcipan og chokolade

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Hjemmelavede snebolde

Her får du min opskrift på hjemmelavede snebolde med marcipan og chokolade. Måske tror du, at det er svært at lave dem, da de jo smager så godt! Det er faktisk ikke tilfældet, og det er faktisk ret nemt at lave de berømte snebolde fra Toms selv derhjemme.

Det er en af de ting, jeg altid laver, når julen nærmer sig, og både min familie og jeg er helt vilde med dem. Heldigvis kræver de ikke mere end 4 ingredienser, så det er meget nemt at gå til. Jeg synes selv, at de her hjemmelavede snebolde rammer smagen rigtig godt, og det håber jeg også, at du vil synes. 

Hele hemmeligheden bag de helt rigtige snebolde handler om den sprøde sukkerskal, der er uden om. Når man bider i dem, skal man bide igennem en hård sukkerskal, og den får du også med denne opskrift.

Man skal nemlig rulle sine snebolde med pasteuriserede æggehvide og flormelis for at få de helt rigtige snebolde med sprød sukkerskal. Jeg har også set, at der er nogen, der ruller dem i kikærtevand og kokosmel. Det giver også lidt samme smag og sprødhed.

Hjemmelavede snebolde med marcipan og chokolade

Hvis du har smagt de lækre snebolde fra Toms før, så ved du, at der inde i midten er marcipan, chokolade og så det sprøde sukkerlag. De har vist også lavet nogle, hvor der er en lille kugle nougat i midten. Det kan du også sagtens tilføje.

Skal du lave hjemmelavede snebolde med marcipan og nougat, skal du bruge en lille kugle nougat, som du ruller ind i midten af marcipanen. Det er bedst, hvis marcipanen dækker nougaten helt, da chokoladen kan have svært ved at hænge fast, hvis det rammer for meget nougat.

De er også helt perfekte, hvis du ikke kommer nougat i. De helt simple hjemmelavede snebolde med marcipan og chokolade er en klassiker, som de fleste elsker. Selve tiden det tager at lave dem er til at overskue. Det der lige tager lidt ekstra tid er, når sukkerskallen skal sætte sig og blive hård. 

Når de er færdige, så synes jeg selv, at de er bedst inden for de første 3-4 dage. Derefter er smagen ikke helt den samme. Dog synes jeg sjældent, at de alligevel holder mere end et par dage herhjemme, da de ryger så hurtigt ned. 

Hvis du mangler andre opskrifter på lækkert konfekt, kan du eksempelvis lave mozartkugler, konfektstykker eller konfektroulade med nougat og pistacie

Hjemmelavede snebolde

Ingredienser

Hjemmelavede snebolde (ca. 18-20 stk.)

Fremgangsmåde

Hjemmelavede snebolde

Rul marcipan i lige store kugler. Smelt chokoladen i mikroovnen. Dyp hver marcipankugle i chokoladen og lad dem dryppe af og sæt dem på et stykke bagepapir. Lad chokoladen sætte sig i køleskabet. Dyp herefter kuglerne i æggehvider og rul dem i flormelis til sidst. Kom dem på køl indtil de skal serveres. De skal helst stå på køl, for så bliver æggehvide og flormelis laget stift og hårdt, som man kender det fra de rigtige snebolde. Velbekomme!

Tip: Bland lidt revet appelsinskal i marcipan, for en anderledes smag.

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

3 kommentarer

Skriv en kommentar