Konfektroulade med nougat og pistacie - Konfektroulade med nougat, marcipan og pistacie
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Konfektroulade med nougat og pistacie

Konfektroulade med nougat og pistacie – Opskrift på lækker konfektrulle med pistacie, marcipan, nougat, mørk chokolade og appelsin. Hvert år til jul lavet enten min mor eller mormor sådan en her konfektroulade. Nogle år er den bare med marcipan og nougat penslet med mørk chokolade, og andre år er den lavet med forskellige smag til marcipanen.

Konfektrouladen kan laves og smages til med mange forskellige ting. Marcipan og nougat er nærmest et must, men derudover så er forskellige frysetørrede bær og frugter også virkelig lækkert. Forskellige nødder kan også bruges, så der kommer dejligt med knas til konfektrouladen f.eks. kan den pyntes med grofthakkede brændte mandler. Prøv også at tilsætte alkohol til marcipanen som f.eks. Baileys, whiskey eller rom. Jeg har penslet rouladen med mørk chokolade, men alle slags chokolader kan bruges.

Sådan en konfektrouladen er genial til juledagene og kan sagtens laves og pyntes dagen inden servering, hvas bare den opbevares på køl pakket godt ind eller i en beholder. Rigtig god fornøjelse!

Konfektroulade med nougat og pistacie

Konfekt til 6-8 personer

Ingredienser

Konfektroulade med nougat og pistacie

Fremgangsmåde

Konfektroulade med nougat og pistacie

Bland marcipanen sammen med finthakkede pistacienødder. Rul marcipanen ud imellem 2 stykker bagepapir til  ca. 25×30 cm. Skær nougaten i tynde skiver og fordel på hele marcipanen. Gør en kniv varm og smør nougaten let ud, så er det nemmere at rulle marcipanen sammen.

Rul marcipanen til en aflang roulade. Skær enderne af.

Smelt chokoladen ved svag varme over vandbad eller i mikroovnen. Pensl chokoladen på rouladen og drys evt. med appelsinskal og pistacie som pynt. Stil rouladen på køl indtil chokoladen er størknet. Skær rouladen ud i passende skiver og server. Velbekomme!

 

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar