Konfektroulade med nougat og pistacie - Konfektroulade med nougat, marcipan og pistacie
Opskrifter Livsstil Shop

Konfektroulade med nougat og pistacie

Konfektroulade med nougat og pistacie – Opskrift på lækker konfektrulle med pistacie, marcipan, nougat, mørk chokolade og appelsin. Hvert år til jul lavet enten min mor eller mormor sådan en her konfektroulade. Nogle år er den bare med marcipan og nougat penslet med mørk chokolade, og andre år er den lavet med forskellige smag til marcipanen.

Konfektrouladen kan laves og smages til med mange forskellige ting. Marcipan og nougat er nærmest et must, men derudover så er forskellige frysetørrede bær og frugter også virkelig lækkert. Forskellige nødder kan også bruges, så der kommer dejligt med knas til konfektrouladen f.eks. kan den pyntes med grofthakkede brændte mandler. Prøv også at tilsætte alkohol til marcipanen som f.eks. Baileys, whiskey eller rom. Jeg har penslet rouladen med mørk chokolade, men alle slags chokolader kan bruges.

Sådan en konfektrouladen er genial til juledagene og kan sagtens laves og pyntes dagen inden servering, hvas bare den opbevares på køl pakket godt ind eller i en beholder. Rigtig god fornøjelse!

Konfekt til 6-8 personer
Ingredienser

Konfektroulade med nougat og pistacie

250 g marcipan

50 g usaltede pistacienødder, finthakkede

100 g nougat

100 g mørk chokolade

Evt. appelsinskal til pynt

 

 

Fremgangsmåde

Konfektroulade med nougat og pistacie

Bland marcipanen sammen med finthakkede pistacienødder. Rul marcipanen ud imellem 2 stykker bagepapir til  ca. 25×30 cm. Skær nougaten i tynde skiver og fordel på hele marcipanen. Gør en kniv varm og smør nougaten let ud, så er det nemmere at rulle marcipanen sammen.

Rul marcipanen til en aflang roulade. Skær enderne af.

Smelt chokoladen ved svag varme over vandbad eller i mikroovnen. Pensl chokoladen på rouladen og drys evt. med appelsinskal og pistacie som pynt. Stil rouladen på køl indtil chokoladen er størknet. Skær rouladen ud i passende skiver og server. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.