Mozartkugler/konfektkugler – Opskrift på lækre konfektkugler, som også kaldes Mozartkugler. Disse fine konfektkugler med nougat i midten, marcipan og chokoladeovertræk er så nemme og virkelig lækre. Jeg har tit lavet disse kugler og serveret dem juleaften eller til 2.juledag.
Disse konfektkugler/mozartkugler består kun af 3 ingredienser: Marcipan, nougat og chokolade. Jeg har dyppet kuglerne i mørk chokolade og drysset Gold chokolade udover, men det kan også være hvid chokolade eller mælkechokolade. Konfektkuglerne kan også laves med en hasselnød i midten, eller pistacienød. De kan også drysses med forskellige ting f.eks. frysetørrede bær eller pulver, hakkede nødder eller guldstøv. Lav dem gerne et par dage før de skal serveres og opbevar dem i en kagedåse et køligt sted. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Mozartkugler/konfektkugler
250 g marcipan
150 g nougat
150 g mørk chokolade
50 g Gold chokolade
Fremgangsmåde
Mozartkugler/konfektkugler
Skær marcipanen ud i 25 lige store stykker samt nougaten. Form hvert marcipanstykke rundt om et stykke nougat og tril til en kugle.
Smelt chokoladen og dyp hver kugle i chokolade. Stil dem på et stykke bagepapir på et skærebræt og stil dem på køl til chokoladen er størknet. Smelt gold chokoladen og drys chokoladen udover, så det danner fine streger på chokoladen. Stil kuglerne koldt igen indtil servering. Velbekomme!