Orzo carbonara – Opskrift på cremet og nem carbonara med orzo og pancetta. Carbonara er jo en rigtig klassiker indenfor det italienske køkken. En carbonara består af sprødt stegt pancetta eller guanciale, som er tørt og saltet bacon. Derudover består carbonara af tørret pasta, friske æg, Pecorino Romano eller parmesan og sort peber. Enkel, simpel og velsmagende pastaret. Her har jeg lavet carbonara med orzo, som er en tør pastaform, som ligner ris. De kan købes i de fleste store supermarkeder og står sammen med de andre slags pasta.
Prøv også min opskrift på orzo med græskar eller min opskrift på cremet orzo med tomat.
En carbonara skal være cremet, men hvis du oplever, at den bliver for flydende, så kan du tilsætte mere af den revne ost. Hvis den bliver for tør, så kan du tilsætte mere pastavand. Det er vigtigt at retten ikke bliver for varm, når der er frisk æg i, da de vil sætte sig go blive til røræg. Derfor røres carbonaraen i en skål over vandbad, så den ikke får indirekte varme. Da pancetta er meget salt, så er det ikke nødvendigt at tilsætte ekstra salt til retten. Rigtig god fornøjelse!
Orzo carbonara
Ingredienser
Fremgangsmåde
Steg pancetta sprødt på en pande. Tag panden af varmen.
Kog orzo i saltet vand i 10 min.
Kom hele æg og æggeblommer i en skål, der kan tåle varme, og tilsæt revet parmesan og peber. Pisk det sammen til en ensartet masse.
Hæld vandet fra orzoen og husk at gemme 1 dl af kogevandet.
Sæt skålen med æggemassen over en gryde med kogende vand. Gryden må ikke røre vandet. Tilsæt stegt pancetta, med fedtet, sammen med de kogte orzo og kogevandet til æggemassen. Rør det let sammen til det er cremet, det tager 1 minut. Tag skålen af varmen og server straks carbonara med ekstra revet parmesan og peber. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar