Cremet orzo med tomat – Opskrift på cremet tomatsauce med orzo og tomatsalat. Denne ret er super lækker og nem at lave. Orzo er små pastaer, som er formet som et stort riskorn. Orzo egner sig perfekt til cremede retter og kan også erstattes af ris i risotto. Denne ret minder egentlig lidt om en risotto, dog med pasta i stedet for ris. Retten består af en cremet tomatsauce med mascarpone, balsamico glaze, parmesan og basilikum, som orzoen tilberedes i.
Retten serveres med en frisk og simpel tomatsalat med basilikum og parmesan. Det er en lækker vegetarisk ret, men den kan sagtens serveres med sprødtstegt parmaskinke eller grillet kyllingebryst. Prøv også min opskrift på orzo med citron og ricotta. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Cremet orzo med tomat
2 løg, skåret i tern
3 fed hvidløg, presset
2 spsk. olivenolie
1 tsk. oregano
1 tsk. paprika
1 tsk. tørret chiliflager
1 L grøntsagsbouillon
1 dåse hakkede tomater
1 dl piskefløde
350 g orzo
150 g mascarpone
2 spsk. balsamico glaze
Salt og peber
2 spsk. revet parmesan
1 lille håndfuld frisk basilikum, hakket
Tomatsalat
150 g cherrytomater, skåret i halve
1 lille håndfuld frisk basilikum, hakket
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
Derudover
Parmesan til pynt
Fremgangsmåde
Cremet orzo med tomat
Svits løg og hvidløg i olivenolie i en gryde. Tilsæt oregano, paprika og tørret chili og steg med i et par minutter. Hæld grøntsagsbouillon, hakkede tomater og piskefløde på og tilsæt orzo. Lad det simre i 2 min. Tilsæt mascarpone og balsamico glaze. Lad det små koge i ca. 12 minutter under omrøring eller indtil orzo er færdigkogt. Smag til med salt og peber og vend parmesan og basilikum i. Tilsæt mere væske, hvis der er behov for det.
Tomatsalat
Bland halve tomater med basilikum, olivenolie og salt og peber i en skål. Stil til side indtil brug.
Server cremet orzo med tomatsalat og parmesan. Velbekomme!