Orzo med citron og ricotta - Opskrift på lækker cremet ret med orzo
Opskrifter Livsstil Shop

Orzo med citron og ricotta

Orzo med citron og ricotta – Opskrift på lækker cremet ret med orzo, citron, parmesan og ricottacreme. Orzo er små pastaer, som er formet som et stort riskorn. Orzo egner sig perfekt til cremede retter og kan også erstattes af ris i risotto. Denne ret minder egentlig lidt om en risotto, da fremgangsmåden stort set er den samme. Retten består af orzo som steges og koges med hvidløg, løg, smør, citron og parmesan. Retten serveres med en blød ricottacreme. Man kan evt. server det som en lille forret eller som en hovedret med kød, fisk eller grøntsager på siden.

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Pastaretter til 4 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 20 min. / I alt 30 min.
Ingredienser

Orzo med citron og ricotta

2 løg, i tern

2 fed hvidløg, presset

2 spsk. smør

1/2 dl citronsaft

350 g orzo

Ca. 8 dl kogende vand

1 dl revet parmesan

Revet citronskal fra 1/2 citron

Smag til med salt og peber

Ricottacreme

250 g ricotta

Saften fra 1/2 citron

Salt og peber

Ved servering

Parmesan til topping

Revet citronskal til topping

Olivenolie til topping

Fremgangsmåde

Orzo med citron og ricotta

Steg løg og hvidløg klare i smørret på en pande (gerne med høje kanter). Tilsæt citronsaft og orzo. Lad det stege i 5 min. Tilsæt vandet af nogle omgange og lad orzo simre i ialt 15 min. eller indtil de er møre. Husk at rør godt undervejs, så orzo ikke brænder fast i panden. Tilsæt parmesan, citronskal og smag til med salt og peber.

Ricottacreme

Blend ricotta med citronsaft, salt og peber til en cremet creme.

Server citron orzo med ricottacreme, parmesan, citronskal og olivenolie. Server straks. Velbekomme!

Bedøm denne ret

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.